
Cvetačna kremna juha s posipom
Tako bogatega posipa na juhi še niste okusili: hrustljava slanina, popečen kruhek, plemeniti sir in nasekljano jajce!
Cvetačna kremna juha s posipom
Tako bogatega posipa na juhi še niste okusili: hrustljava slanina, popečen kruhek, plemeniti sir in nasekljano jajce!

Žametasta cvetačna juha, ki navduši tudi na zabavi. Za pestrost priložimo različne posipe.
Sestavine
- 25 g masla
- 1 velika čebula
- 1 por
- 3 stebla zelene
- 2 cvetači
- 0,5 l mleka
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1,5 dl sladke smetane
- ščep muškatnega oreška
- sol
posip
- hrustljavo popečeni koščki slanine (po želji)
- popečene krušne kocke
- 1 nasekljano trdo kuhano jajce
- zdrobljen sir z modro plesnijo

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 25 g masla
- 1 velika čebula
- 1 por
- 3 stebla zelene
- 2 cvetači
- 0,5 l mleka
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 1,5 dl sladke smetane
- ščep muškatnega oreška
- sol
posip
- hrustljavo popečeni koščki slanine (po želji)
- popečene krušne kocke
- 1 nasekljano trdo kuhano jajce
- zdrobljen sir z modro plesnijo
Postopek
Čebulo drobno nasekljamo, por narežemo na tanke kolobarje, stebelno zeleno na tanke rezinice in cvetačo na cvetove. Maslo segrejemo v veliki kozici in dodamo čebulo, por in stebelno zeleno. Počasi pražimo 10 minut, da se zelenjava zmehča, vendar ne obarva. Dodamo cvetačne cvetove, mleko in jušno osnovo. Zavremo in počasi kuhamo 10 do 12 minut, da se cvetača zmehča. Prilijemo smetano in ponovno zavremo. Juho začinimo s soljo in muškatnim oreškom, nato jo do gladkega pretlačimo s paličnim mešalnikom. Če želimo, lahko juho tudi precedimo, da je še bolj gladka.
Juho postrežemo kar v kozici. Okoli kozice razporedimo skodelice z različnimi dodatki za posip. Tako si lahko vsak postreže sam. Juho si lahko postrežemo tudi večkrat v manjših količinah in jo vsakič posujemo z drugim posipom.