
Panonska osvežitev
Panonska osvežitev

Sestavine
- 1 kg paradižnika
- po 1 zelena, rdeča in rumena paprika
- 1 solatna kumara
- 2 stroka česna
- 1 mlada čebulica
- 5 dl kokošje juhe
- sol
- poper
- 4 žlice kisle smetane
- 4 rezine belega kruha

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 1 kg paradižnika
- po 1 zelena, rdeča in rumena paprika
- 1 solatna kumara
- 2 stroka česna
- 1 mlada čebulica
- 5 dl kokošje juhe
- sol
- poper
- 4 žlice kisle smetane
- 4 rezine belega kruha
Postopek
Paradižnik operemo in razrežemo na četrtine. Papriko operemo, očistimo in prav tako razrežemo na štiri dele. Kumaro operemo in olupimo. Česen olupimo, čebulo pa očistimo in odstranimo prvo zunanjo plast lupine.
Paradižnik narežemo na drobne kocke in pretlačimo skozi cedilo. Preostalo zelenjavo narežemo na enako velike kocke, česen pa stremo. Zelenjavne kocke pomešamo s pretlačenim paradižnikom in česnom. Dolijemo kokošjo juho ter začinimo s soljo in poprom.
Zelenjavno juho nalijemo v dobro ohlajene globoke krožnike ali skledice, okrasimo z žlico kisle smetane in ponudimo z belim kruhom.