© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Panonska osvežitev

Panonska osvežitev

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
panonska osvezitev

Sestavine

  • 1 kg paradižnika
  • po 1 zelena, rdeča in rumena paprika
  • 1 solatna kumara
  • 2 stroka česna
  • 1 mlada čebulica
  • 5 dl kokošje juhe
  • sol
  • poper
  • 4 žlice kisle smetane
  • 4 rezine belega kruha
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg paradižnika
  • po 1 zelena, rdeča in rumena paprika
  • 1 solatna kumara
  • 2 stroka česna
  • 1 mlada čebulica
  • 5 dl kokošje juhe
  • sol
  • poper
  • 4 žlice kisle smetane
  • 4 rezine belega kruha

Postopek

1

Paradižnik operemo in razrežemo na četrtine. Papriko operemo, očistimo in prav tako razrežemo na štiri dele. Kumaro operemo in olupimo. Česen olupimo, čebulo pa očistimo in odstranimo prvo zunanjo plast lupine.

2

Paradižnik narežemo na drobne kocke in pretlačimo skozi cedilo. Preostalo zelenjavo narežemo na enako velike kocke, česen pa stremo. Zelenjavne kocke pomešamo s pretlačenim paradižnikom in česnom. Dolijemo kokošjo juho ter začinimo s soljo in poprom.

3

Zelenjavno juho nalijemo v dobro ohlajene globoke krožnike ali skledice, okrasimo z žlico kisle smetane in ponudimo z belim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.