
T-bone na žaru
T-bone je po mnenju številnih nesporni kralj žara
T-bone na žaru
T-bone je po mnenju številnih nesporni kralj žara

Sestavine
- meso hrbta mlade govedine s kostjo v obliki črke T (T-bone steak)
- groba morska sol

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- meso hrbta mlade govedine s kostjo v obliki črke T (T-bone steak)
- groba morska sol
Postopek
Če imamo cel kos govejega hrbta, ga narežemo na 300 do 1000 g težke steake in jih zorimo v olju. Zorjene steake položimo na segreto rešetko žara nad žerjavico in jih po zgornji strani solimo z grobo morsko soljo. Ko je steak na spodnji strani pečen, ga obrnemo in posolimo še zgornjo stran. Če želimo rožnato zapečen 500-gramski zrezek, ga pečemo 20 do 25 minut, srednje pečenega pečemo 30 do 35 minut, dobro pečenega pa 40 do 50 minut. Pečen zrezek ponudimo s krompirjem, pečenim v lupini (papa asada), na žaru pečeno zelenjavo in paradižnikovo, kislo ter pikantno omako.
Priloge
Papa asada (Krompir v lupini)
Pečico segrejemo na 180 °C. Neolupljen krompir operemo, ga postavimo na pekač (brez olja) in pečemo v pečici približno 90 minut. Pečenega po sredini zarežemo in nadevamo s kislo smetano.
Omaka argentino (Paradižnikova omaka)
Na oljčnem olju prepražimo eno sesekljano čebulo in eno na kocke narezano papriko. Dodamo 250-gramsko pločevinko pelatov, solimo, popramo in dodamo sesekljan česen ter žlico sladkorja. Omako kuhamo tako dolgo, da zelenjava razpade (približno 2 uri), nato jo fino sesekljamo s paličnim mešalnikom. Ponudimo jo ohlajeno. Omako lahko v hladilniku hranimo dva tedna.
Omaka criollo (Kisla omaka)
Omako criollo pripravimo tako, da 4 sveže paprike in 4 čebule narežemo na drobne kocke. Zalijemo s 3 dl oljčnega olja in 3 dl jabolčnega kisa. Omako lahko hranimo v hladilniku dva tedna.
Omaka čimičuri (Pikantna omaka)
Šopek peteršilja sesekljamo. Dodamo enako količino majarona in origana ter sesekljan čili japaleño (ali v prahu) po okusu. Zalijemo s 3 dl vrele vode in premešamo. Dodamo 2 sesekljana stroka česna, sladko mleto papriko, lovorjev list in oljčno olje ter premešamo. Tudi to omako ponudimo hladno. V hladilniku jo lahko hranimo dva tedna. Dlje kot omaka stoji, bolj je pikantna.