
Mesna pletenica
Specialiteta argentinskega žara
Mesna pletenica
Specialiteta argentinskega žara

Sestavine
- meso govejega stegna (corazon de cudaril)
- prešana slanina (po 1 rezina za vsak zrezek)
- groba morska sol

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.

Čokoladna matematika: kaj pomenijo odstotki na embalaži?
Nekoč smo ločevali le med mlečno in jedilno, danes pa lahko vsak izbere čokolado po svojem okusu. Ena ključnih informacij so čokoladni odstotki. Kaj pomenijo?
Sestavine
- meso govejega stegna (corazon de cudaril)
- prešana slanina (po 1 rezina za vsak zrezek)
- groba morska sol
Postopek
Iz stegna narežemo zrezke in jih potolčemo. Vsakega dvakrat vzdolžno zarežemo, da dobimo tri trakove, ki se pri vrhu držijo skupaj. Nanje položimo rezino slanine in spletemo pletenico (kot bi pletli kitko iz las), ki jo na kocu spnemo z zobotrebci ali lesenimi špilami. Pletenico pečemo na žaru 15 do 20 minut. Ponudimo jo lahko z ocvrtim krompirčkom, na žaru pečeno zelenjavo in na hitro ocvrto rukolo, ki jo prej operemo in dobro osušimo.