© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mesna pletenica

Specialiteta argentinskega žara

Mesna pletenica

Specialiteta argentinskega žara

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
mesna pletenica

Sestavine

  • meso govejega stegna (corazon de cudaril)
  • prešana slanina (po 1 rezina za vsak zrezek)
  • groba morska sol
Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • meso govejega stegna (corazon de cudaril)
  • prešana slanina (po 1 rezina za vsak zrezek)
  • groba morska sol

Postopek

1

Iz stegna narežemo zrezke in jih potolčemo. Vsakega dvakrat vzdolžno zarežemo, da dobimo tri trakove, ki se pri vrhu držijo skupaj. Nanje položimo rezino slanine in spletemo pletenico (kot bi pletli kitko iz las), ki jo na kocu spnemo z zobotrebci ali lesenimi špilami. Pletenico pečemo na žaru 15 do 20 minut. Ponudimo jo lahko z ocvrtim krompirčkom, na žaru pečeno zelenjavo in na hitro ocvrto rukolo, ki jo prej operemo in dobro osušimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.