Kaj boste skuhali danes?
Mesna pletenica
Specialiteta argentinskega žara
Mesna pletenica
Specialiteta argentinskega žara
Sestavine
- meso govejega stegna (corazon de cudaril)
- prešana slanina (po 1 rezina za vsak zrezek)
- groba morska sol
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- meso govejega stegna (corazon de cudaril)
- prešana slanina (po 1 rezina za vsak zrezek)
- groba morska sol
Postopek
Iz stegna narežemo zrezke in jih potolčemo. Vsakega dvakrat vzdolžno zarežemo, da dobimo tri trakove, ki se pri vrhu držijo skupaj. Nanje položimo rezino slanine in spletemo pletenico (kot bi pletli kitko iz las), ki jo na kocu spnemo z zobotrebci ali lesenimi špilami. Pletenico pečemo na žaru 15 do 20 minut. Ponudimo jo lahko z ocvrtim krompirčkom, na žaru pečeno zelenjavo in na hitro ocvrto rukolo, ki jo prej operemo in dobro osušimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sladka plaža s piškotnimi drobtinami in cheesecake kremo
Čisto prava sladka plaža s peščenim gradom!
Piščančja nabodala s cacikijem
Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.