Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 200 g sladkorja demerara
- 2 dl jabolčnega kisa
- 1 dl hruškovega mošta
- 1 zvezdasti janež
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 rdeči čebuli
- 1 žlička nastrganega ingverja
- 10 čvrstih hrušk
- rdeči čiliji
- 50 g rozin sultanin
Ko praznuje vino
Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.
Kako shraniti kaki, da lepo omedi
Spoznajte, kako pravilno shraniti kaki, da se lepo omehča in razvije svojo značilno, medeno sladkost.
Super ideje za martinovo pojedino v zadnjem hipu
Tudi v zadnjem hipu lahko pripravite pravo martinovo pojedino – okusno, domačo in brez zapletov. Zbrali smo nekaj idej, s katerimi boste navdušili goste.
Sestavine
- 200 g sladkorja demerara
- 2 dl jabolčnega kisa
- 1 dl hruškovega mošta
- 1 zvezdasti janež
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 rdeči čebuli
- 1 žlička nastrganega ingverja
- 10 čvrstih hrušk
- rdeči čiliji
- 50 g rozin sultanin
Postopek
Čebuli nasekljamo in ju stresemo v večjo kozico skupaj s sladkorjem, jabolčnim kisom, hruškovim moštom, zvezdastim janežem, kuminom in ingverjem. Pustimo, da mešanica zavre.
Hruške olupimo in jih narežemo na kose, velike za grižljaj. Čilije razpolovimo in jim po želji odstranimo semena. Nato hruške in čilije dodamo v kozico in pustimo rahlo vreti 40 minut, dokler ni tekočina sirupasta, hruške pa so kuhane, a še čvrste. Vmešamo rozine, kozico odstavimo z ognja in pustimo, da se čatni ohladi. Tedaj ga z žlico nadevamo v sterilizirane kozarce za vlaganje.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Gratinirani tortelini z dimljenim lososom in pestom
Tortelini, značilna jed Emilije-Romanje, so okusna jed za vse priložnosti, v ospredje pa stopijo predvsem v prazničnem času.
Patagonski hotdogi z avokadovo majonezo
Zabavo ob žaru lahko popestrimo tudi s temi posebnimi hotdogi