
Sestavine
- 200 g sladkorja demerara
- 2 dl jabolčnega kisa
- 1 dl hruškovega mošta
- 1 zvezdasti janež
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 rdeči čebuli
- 1 žlička nastrganega ingverja
- 10 čvrstih hrušk
- rdeči čiliji
- 50 g rozin sultanin

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 200 g sladkorja demerara
- 2 dl jabolčnega kisa
- 1 dl hruškovega mošta
- 1 zvezdasti janež
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 rdeči čebuli
- 1 žlička nastrganega ingverja
- 10 čvrstih hrušk
- rdeči čiliji
- 50 g rozin sultanin
Postopek
Čebuli nasekljamo in ju stresemo v večjo kozico skupaj s sladkorjem, jabolčnim kisom, hruškovim moštom, zvezdastim janežem, kuminom in ingverjem. Pustimo, da mešanica zavre.
Hruške olupimo in jih narežemo na kose, velike za grižljaj. Čilije razpolovimo in jim po želji odstranimo semena. Nato hruške in čilije dodamo v kozico in pustimo rahlo vreti 40 minut, dokler ni tekočina sirupasta, hruške pa so kuhane, a še čvrste. Vmešamo rozine, kozico odstavimo z ognja in pustimo, da se čatni ohladi. Tedaj ga z žlico nadevamo v sterilizirane kozarce za vlaganje.