
Kaj boste skuhali danes?
Makaronovo meso
Bolonjska omaka na hitro
Makaronovo meso
Bolonjska omaka na hitro

Sestavine
- 300 g mletega mesa
- 200 g čebule
- 4 žlice olja
- 3 stroki česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- ½ žlice paradižnikove mezge
- peteršilj
- sol
- poper
- nariban sir za posip (po želji)

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 300 g mletega mesa
- 200 g čebule
- 4 žlice olja
- 3 stroki česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- ½ žlice paradižnikove mezge
- peteršilj
- sol
- poper
- nariban sir za posip (po želji)
Postopek
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo počasi pražimo približno 10 minut. Že na začetku jo solimo, da se lepše prepraži.
Na prepraženo čebulo položimo meso, dobro premešamo in ga z leseno lopatko med praženjem razdrobimo, da ni večjih kep. Po približno 10 minutah, ko je meso že lepo rjavo, dodamo sesekljan česen, premešamo in počakamo, da zadiši, nato dodamo sesekljane pelate, paradižnikovo mezgo in peteršilj. Solimo in popramo. Kuhamo še 15 minut, da se omaka zgosti.
Skuhamo testenine in jih postrežemo s pripravljeno polivko. Jed lahko izboljšamo z naribanim sirom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Česnova majoneza (aïoli) z žafranom
Česnovo majonezo postrežemo ob dobrotah z žarom
Granola, pečena z javorovim sirupom
Sladek zajtrk, pri katerem za zdravo ravnotežje poskrbijo žitarice, hranljivi oreški in semena ter sadje, je eden od najboljših začetkov dneva. Domača granola bo prepričala tudi tiste, ki so do zdaj mislili, da kosmičev ne marajo!