© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Tisočlistna torta

Millefoglie

Tisočlistna torta

Millefoglie

Čas priprave 2 h 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
tisoclistna torta -millefoglie A

Sestavine

  • 500 g listnatega testa
  • voda
  • 1 žlica sladkorja
  • 20 g masla
  • 4 dl sladke smetane
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 200 g jedilne čokolade
  • 100 g naribanih praženih lešnikov
  • sesekljani praženi lešniki za posip

krema

  • 5 dl mleka
  • 120 g sladkorja
  • 1 vaniljev strok
  • lupina 1 neškropljene pomaranče
  • 3 rumenjaki
  • 50 g moke
  • 3 listi želatine
  • 0,3 dl ruma
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 500 g listnatega testa
  • voda
  • 1 žlica sladkorja
  • 20 g masla
  • 4 dl sladke smetane
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 200 g jedilne čokolade
  • 100 g naribanih praženih lešnikov
  • sesekljani praženi lešniki za posip

krema

  • 5 dl mleka
  • 120 g sladkorja
  • 1 vaniljev strok
  • lupina 1 neškropljene pomaranče
  • 3 rumenjaki
  • 50 g moke
  • 3 listi želatine
  • 0,3 dl ruma

Postopek

1

Listnato testo odtalimo in ga tanko razvaljamo na štiri okrogle plošče premera 26 cm. Prebodemo ga z vilicami, premažemo z vodo, potresemo s sladkorjem in pečemo 15 min na 200 °C. Ko so plošče pečene, jih rahlo obtežimo, da ostanejo ravne, in jih ohladimo.

2

Štiri decilitre mleka zavremo s polovico sladkorja, nastrgano pomarančno lupino in sredico vaniljevega stroka. Rumenjake in preostali sladkor premešamo, da se sladkor raztopi. Dodamo presejano moko in preostalo hladno mleko. Zmes gladko razmešamo, prilijemo precejeno vrelo vaniljino mleko in kuhamo, tako da vre približno 5 minut. V vrelo kremo umešamo v mrzli vodi namočeno in ožeto želatino in rum. Kuhano kremo povrhu namažemo z maslom, da se ne naredi skorjica, in ohladimo.

tisoclistna-torta-millefoglie-1_318x220_acf_cropped
3

Sladko smetano stepemo s sladkorjem in jo umešamo v ohlajeno vaniljino kremo. Tretjino kreme prestavimo v drugo posodo in ji primešamo naribane pražene lešnike, v ostalo kremo pa umešamo 150 g stopljene jedilne čokolade. Iz pečenih plasti testa z obročem za torto izrežemo kroge premera 22 cm. Na prvo plast testa nabrizgamo z brizgalno vrečko z ravnim nastavkom kupčke čokoladne kreme, pokrijemo z drugo plastjo, nabrizgamo kupčke lešnikove kreme, pokrijemo s tretjo plastjo in ponovno nabrizgamo čokoladno kremo. Torto pokrijemo s četrto plastjo testa, jo premažemo s preostalo raztopljeno čokolado in potresemo s sesekljanimi praženimi lešniki. Za nekaj časa jo damo v hladilnik, da se krema strdi.

tisoclistna-torta-millefoglie-2_318x220_acf_cropped

Priljubljeni recepti

Breskova pita iz listnatega testa z mandlji

Kombinacija breskev in mandljev je božanska!

1 h 10 min
Enostavno

Začinjena pljučna pečenka z vinsko omako

Praznična pljučna pečenka

50 min
Enostavno

Govedina po burgundsko

Boeuf bourguignon

3 h 35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.