© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjski kotleti z balzamičnim kisom in vodno krešo

Takole iz preprostih kotletov naredimo vznemirljivo jed.

Svinjski kotleti z balzamičnim kisom in vodno krešo

Takole iz preprostih kotletov naredimo vznemirljivo jed.

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
svinjski kotleti z balzamicnim kisom in vodno kreso

Sestavine

  • 2 pomaranči
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 2 žlički bistrega medu
  • 1 strok česna
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 svinjski kotleti brez kosti, vsak pribl. 180 g
  • 100 g vodne kreše
  • 1 lepo zrel avokado
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 pomaranči
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 2 žlički bistrega medu
  • 1 strok česna
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 svinjski kotleti brez kosti, vsak pribl. 180 g
  • 100 g vodne kreše
  • 1 lepo zrel avokado
  • sol
  • poper

Postopek

1

Česen olupimo in stremo. Lupino ene pomaranče naribamo, nato pomarančo filiramo, da dobimo krhlje brez kožic. Iz druge pomaranče iztisnemo sok. Pomarančno lupinico zmešamo s polovico soka, balzamičnim kisom, medom in česnom ter postavimo na stran. Za preliv stepemo preostali sok z gorčico in žlico olja ter malo soli in popra.

2

V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem z obeh strani opečemo kotlete, skupaj 5 minut. Dodamo balzamično mešanico, solimo, popramo in zavremo. Kotlete dušimo še 10 minut, da se zmehčajo, občasno jih obrnemo.

3

Avokado narežemo na koščke in ga zmešamo z vodno krešo, pomarančnimi fileji in pripravljenim prelivom ter postrežemo s kotleti.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.