Kaj boste skuhali danes?
Svinjske zarebrnice z rabarbaro in žiti
Rabarbara se odlično obnese v sladkih in slanih jedeh
Svinjske zarebrnice z rabarbaro in žiti
Rabarbara se odlično obnese v sladkih in slanih jedeh
Sestavine
- 200 g rabarbare
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 1 žlica balzamičnega kisa
- oljčno olje za pokapanje
- sol in poper
- 1 žlica masla
- 2 vejici rožmarina
- 2 svinjski zarebrnici
- 250 g kuhanih mešanih žit (riž, pira, ješprenj, kvinoja ...)
- 1 dl piščančje jušne osnove
- peteršilj, ko postrežemo
Ta recept ima milijon ogledov in dober razlog za to
Sočni limonovi browniji, polni svežine in okusa! Preprost recept za lahko sladico, ki osvoji z mehko teksturo in nežnim limonovim prelivom.
Tako pripravite popolno gos ali raco za martinovo kosilo
Za popolno martinovo kosilo ne potrebujete kuharskega mojstra. Z našimi preizkušenimi triki boste usvojili osnove, da bo gos ali raca mehka, sočna in zlato zapečena.
Vegansko maslo po preprostem receptu: rastlinska alternativa, ki navduši
Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski. Z njim lahko tudi pečete in kuhate.
Sestavine
- 200 g rabarbare
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 1 žlica balzamičnega kisa
- oljčno olje za pokapanje
- sol in poper
- 1 žlica masla
- 2 vejici rožmarina
- 2 svinjski zarebrnici
- 250 g kuhanih mešanih žit (riž, pira, ješprenj, kvinoja ...)
- 1 dl piščančje jušne osnove
- peteršilj, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Rabarbaro narežemo na 5 cm dolge kose, čebulo na krhlje, neolupljene česnove stroke stremo. Vse damo v majhen pekač in pomešamo z balzamičnim kisom, malo oljčnega olja ter malo soli in popra. Postavimo v pečico in pečemo 20 minut.
Medtem v ponvi na visoki temperaturi razpustimo maslo in na njem popražimo rožmarin. Dodamo zarebrnici in ju pečemo 2 minuti na vsaki strani, da se lepo rjavo obarvata, nato odstavimo.
Pekač vzamemo iz pečice, vanj dodamo kuhana žita in jušno osnovo ter zmešamo. Na vrh položimo zarebrnici in rožmarin in pečemo še 10 do 12 minut oziroma toliko časa, da je meso skoz in skoz pečeno. Zarebrnici postrežemo z žiti in rabarbaro ter posujemo s sesekljanim peteršiljem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladni tartufi
Čokoladni tartufi po receptu mojstra Andreja Goljata bodo mimogrede pripravljeni in še hitreje pospravljeni.
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica
Jagodni sirup s kardamomom
Pisana osvežitev za poletne dni - namesto jagod lahko uporabimo tudi maline