© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gratiniran krompir z bučkami

Gratiniran krompir z bučkami

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
gratiniran krompir z buckami

Sestavine

  • 2 dl kokošje jušne osnove
  • 3 dl polnomastne smetane
  • 3 kg srednje velikega krompirja
  • 2 srednje veliki bučki
  • 2 lovorova lista
  • 3 stroki česna
  • 1 bela čebula
  • 1 večja vejica timijana
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica oljčnega olja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 dl kokošje jušne osnove
  • 3 dl polnomastne smetane
  • 3 kg srednje velikega krompirja
  • 2 srednje veliki bučki
  • 2 lovorova lista
  • 3 stroki česna
  • 1 bela čebula
  • 1 večja vejica timijana
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica oljčnega olja

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Česen in čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Bučki operemo in narežemo na tanke kolobarje. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kolobarje.

2

V večji ponvi segrejemo oljčno olje in popražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo kokošjo jušno osnovo, smetano, lovorova lista in česen. Pustimo, da zavre, in kuhamo še 2 do 3 minute. Odstavimo z ognja ter začinimo s soljo in poprom.

3

Globoko ognjevarno posodo namažemo z maslom in vanj izmenjaje polagamo plast krompirja in plast bučk, vsako plast pa potresemo z malo soli, popra in timijanovih lističev. Ko porabimo ves krompir in bučke, jed previdno zalijemo s smetanovo mešanico, prekrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v pečici 30 minut, nato odstranimo folijo in odkrito pečemo še 10 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.