© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Svinjske zarebrnice z marmelado

Svinjske zarebrnice se lepo ujamejo z marmelado.

Svinjske zarebrnice z marmelado

Svinjske zarebrnice se lepo ujamejo z marmelado.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2 stroka česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 svinjske zarebrnice brez kosti
  • sol in poper
  • 2 dl močne piščančje jušne osnove
  • 1 žlica svežega timijana
  • 4 žlice pomarančne marmelade s koščki
  • krompir in zelenjava za prilogo

Sestavine

  • 2 stroka česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 svinjske zarebrnice brez kosti
  • sol in poper
  • 2 dl močne piščančje jušne osnove
  • 1 žlica svežega timijana
  • 4 žlice pomarančne marmelade s koščki
  • krompir in zelenjava za prilogo

Postopek

1

Česen narežemo na rezinice in ga na hitro popražimo v veliki ponvi na vročem olju, da se malo zmehča; medtem ga mešamo z leseno kuhalnico. V ponev drugo ob drugo položimo svinjske zarebrnice, jih solimo in popramo ter pečemo 6 minut na vsaki strani, da se zlato rjavo obarvajo in skoz in skoz spečejo.

2

Medtem jušno osnovo zmešamo s timijanom in marmelado. Meso iz ponve preložimo na topel krožnik, kjer naj kratek čas počiva. Iz ponve odlijemo olje, nato vanjo vlijemo marmeladno mešanico in jo povremo, da nastane omaka. V ponev vrnemo meso, ga prelijemo z omako in postrežemo z zelenjavo, ki se hitro skuha, na primer s krompirjem v kosih, špinačo ali grahom.

Priljubljeni recepti

Spomladanska zelenjavna juha

Lahka, zdrava, osvežilna in krepčilna

40 min
Enostavno

Mehiški riž za fiesto

Ravno prav pikanten riž, da nas prijetno pogreje

40 min
Enostavno

Krompirjeva tortilja z rukolo in parmezanom

Rustikalna španska klasika

30 min
Enostavno

Kavni tartufi

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.