Kaj boste skuhali danes?
Svinjske zarebrnice z marmelado
Svinjske zarebrnice se lepo ujamejo z marmelado.
Svinjske zarebrnice z marmelado
Svinjske zarebrnice se lepo ujamejo z marmelado.
Sestavine
- 2 stroka česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- sol in poper
- 2 dl močne piščančje jušne osnove
- 1 žlica svežega timijana
- 4 žlice pomarančne marmelade s koščki
- krompir in zelenjava za prilogo
Najboljši pad thai bo odslej kar vaš domač
Popolna kombinacija slanega, sladkega, kislega in pikantnega je razlog, da je pad thai postal priljubljen po vsem svetu. Pripravite ga še vi.
Kostanj, kot ga še ne poznate
Ker smo se navadnega pečenega kostanja že najdeli, smo ga tokrat nadgradili - z žajbljem, medom in maslom. Je kdo rekel, da je kostanj dolgočasen?
Italijanska klasika v novi preobleki: popoln čokoladni tiramisu
Kremast, čokoladen in brez jajc – ta tiramisu je preprosto popoln! Italijanska klasika v novi različici, ki jo boste želeli pripraviti znova in znova.
Sestavine
- 2 stroka česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- sol in poper
- 2 dl močne piščančje jušne osnove
- 1 žlica svežega timijana
- 4 žlice pomarančne marmelade s koščki
- krompir in zelenjava za prilogo
Postopek
Česen narežemo na rezinice in ga na hitro popražimo v veliki ponvi na vročem olju, da se malo zmehča; medtem ga mešamo z leseno kuhalnico. V ponev drugo ob drugo položimo svinjske zarebrnice, jih solimo in popramo ter pečemo 6 minut na vsaki strani, da se zlato rjavo obarvajo in skoz in skoz spečejo.
Medtem jušno osnovo zmešamo s timijanom in marmelado. Meso iz ponve preložimo na topel krožnik, kjer naj kratek čas počiva. Iz ponve odlijemo olje, nato vanjo vlijemo marmeladno mešanico in jo povremo, da nastane omaka. V ponev vrnemo meso, ga prelijemo z omako in postrežemo z zelenjavo, ki se hitro skuha, na primer s krompirjem v kosih, špinačo ali grahom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mini pite z jagodičjem
Ljubke in razkošno nadevane s slaščičarsko kremo. Prava poletna ekstravaganca!