© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Na žaru pečene svinjske zarebrnice z mandljevim pirejem in mariniranimi breskvami

Na žaru pečene svinjske zarebrnice z mandljevim pirejem in mariniranimi breskvami

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 4 svinjske zarebrnice (po 175–250 g)
  • 2 breskvi
  • 2 majhni glavici rimske solate

marinirane breskve

  • 2 breskvi
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 dl vode

marinada za meso

  • 4 žlice bele paste miso
  • rastlinsko olje
  • 3 žlice vode

mandljev pire

  • 50 g masla
  • 125 g mletih mandljev
  • 2 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1 dl polnomastnega mleka
  • sol
  • užitni cvetovi, ko postrežemo (po želji)

Sestavine

  • 4 svinjske zarebrnice (po 175–250 g)
  • 2 breskvi
  • 2 majhni glavici rimske solate

marinirane breskve

  • 2 breskvi
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 dl vode

marinada za meso

  • 4 žlice bele paste miso
  • rastlinsko olje
  • 3 žlice vode

mandljev pire

  • 50 g masla
  • 125 g mletih mandljev
  • 2 dl zelenjavne jušne osnove
  • 1 dl polnomastnega mleka
  • sol
  • užitni cvetovi, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Pripravimo marinirane breskve. Breskvi prerežemo na pol, izkoščičimo in polovice narežemo na rezine, debele 0,5 cm. V kozici segrejemo kis, rožmarin, sladkor in 1 dl vode. Pustimo, da tekočina zavre, nato pa jo odstavimo z ognja. Ko se ohladi do mlačnega, jo prelijemo čez rezine breskev.

2

Za marinado pasto miso in 2 žlici rastlinskega olja zmešamo s 3 žlicami vode. Marinado vtremo v zarebrnice in jih postavimo na stran za 10 do 15 minut.

3

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Žar ali ponev za žar močno segrejemo in pečemo meso 2 do 4 minute na vsaki strani, da dobi hrustljavo rjavo skorjico. Nato ga prestavimo na plitev pravokoten pekač in damo v pečico za 8 do 10 minut oziroma tako dolgo, da se notranja temperatura zarebrnic dvigne do 70 °C. Tedaj jih prekrijemo z aluminijasto folijo in pustimo počivati.

4

Za mandljev pire v kozici stopimo maslo in dodamo mlete mandlje. Pražimo 5 minut, da mešanica dobi svetlo rjavo barvo, in prilijemo jušno osnovo. Kuhamo toliko časa, da jušna osnova izpari, nato pa mešanico postrgamo v multipraktik, prilijemo mleko in zmeljemo. Nazadnje mandljev pire solimo.

5

Breskvi prerežemo na pol in izkoščičimo, glavici solate razrežemo na četrtine. Polovice breskev in četrtine solatnih glavic solimo in pokapamo z malce olja. Nekaj minut jih pražimo na žaru ali v ponvi za žar, da se rjavo zapečejo, vendar je solata še vedno hrustljava.

6

Mandljev pire razdelimo na 4 krožnike. Zarebrnice narežemo na rezine in jih položimo na pire. Dodamo marinirane in popečene breskve ter četrtine solatnih glavic. Po želji okrasimo z užitnimi cvetovi.

Priljubljeni recepti

Limonove kocke

55 min
Enostavno

Kolač s suhim sadjem

Kakor nalašč za čajanko

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.