
Zloženka s kuncem, krompirjem in gobami
Da ni v nedeljo za kosilo samo pohano, pripravite to zloženko s kuncem in presenetite celotno družino.
Zloženka s kuncem, krompirjem in gobami
Da ni v nedeljo za kosilo samo pohano, pripravite to zloženko s kuncem in presenetite celotno družino.

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 srednje velik očiščen kunec
- 250 g rjavih šampinjonov ali drugih gob
- 1 kg večjega krompirja
- 3 velike rjave čebule
- 1 žlica sesekljanega rožmarina
- 6 dl piščančje jušne osnove
- sol
- poper
- oljčno olje za premaz

Prikličite poletje s kozarcem domače sangrije
Ko si zaželimo, da bi poletje trajalo vsaj še malo dlje, dvignemo kozarec sangrije in si privoščimo trenutek brezskrbnosti. Olé!

Pomežik jeseni: orehove rezine z jabolčnim nadev
Tole je sladek pomežik jeseni. Le kdo se ne bi veselil ... slastnih orehovih rezin z jabolki namreč.

Poenostavite si teden z meal prepom
Če vam pripravljanje hrane in razmišljanje o tem kaj bi sploh jedli vsak dan, predstavlja prevelik stres, je meal prep odlična rešitev za vas. Pokukajte in si preberite nekaj idej in trikov za popoln meal prep.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 srednje velik očiščen kunec
- 250 g rjavih šampinjonov ali drugih gob
- 1 kg večjega krompirja
- 3 velike rjave čebule
- 1 žlica sesekljanega rožmarina
- 6 dl piščančje jušne osnove
- sol
- poper
- oljčno olje za premaz
Postopek
Kunca razrežemo na primerne kose. Gobe očistimo in tanko narežemo. Krompir olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Čebulo olupimo, razpolovimo in prav tako narežemo na tanke rezine.
Pečico segrejemo na 180 °C. V globokem nepregornem pekaču segrejemo olje. Dodamo kose kunčjega mesa in jih na kratko popečemo, da porjavijo. Vzamemo jih iz pekača, vanj damo gobe, jih hitro popražimo in odstranimo iz pekača.
Pekač odstranimo z ognja in vanj zložimo polovico krompirja, ki ga začinimo s soljo in poprom. Posujemo ga s polovico čebule, rožmarina in gob. Na vse to razporedimo kunčje meso, ki ga obložimo s preostalo čebulo, rožmarinom in gobami. Na vrhu naj bodo preostale rezine krompirja. Vse prelijemo s piščančjo osnovo, krompir pa premažemo z malo olja.
Pekač damo nazaj na ogenj, in ko jed zavre, jo pokrijemo (lahko tudi s folijo) in postavimo v pečico za približno 45 minut. Nato pokrov odstranimo, temperaturo pa zvišamo na 220 °C in jed pečemo še pol ure, da krompir na vrhu porjavi. Postrežemo jo s kuhanim ohrovtom, ki ga pred postrežbo pretresemo na maslu in posujemo z janeževimi semeni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ribja juha in poširani fileji morskega lista
Topla spomladanska solata z artičokami in šparglji
Božanska solata za spomladi, ko se vse prebuja.