© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zloženka s kuncem, krompirjem in gobami

Da ni v nedeljo za kosilo samo pohano, pripravite to zloženko s kuncem in presenetite celotno družino.

Zloženka s kuncem, krompirjem in gobami

Da ni v nedeljo za kosilo samo pohano, pripravite to zloženko s kuncem in presenetite celotno družino.

Čas priprave 1 h 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rabbit and mushroom hotpotP82-87

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 srednje velik očiščen kunec
  • 250 g rjavih šampinjonov ali drugih gob
  • 1 kg večjega krompirja
  • 3 velike rjave čebule
  • 1 žlica sesekljanega rožmarina
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za premaz
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 srednje velik očiščen kunec
  • 250 g rjavih šampinjonov ali drugih gob
  • 1 kg večjega krompirja
  • 3 velike rjave čebule
  • 1 žlica sesekljanega rožmarina
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za premaz

Postopek

1

Kunca razrežemo na primerne kose. Gobe očistimo in tanko narežemo. Krompir olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Čebulo olupimo, razpolovimo in prav tako narežemo na tanke rezine.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. V globokem nepregornem pekaču segrejemo olje. Dodamo kose kunčjega mesa in jih na kratko popečemo, da porjavijo. Vzamemo jih iz pekača, vanj damo gobe, jih hitro popražimo in odstranimo iz pekača.

3

Pekač odstranimo z ognja in vanj zložimo polovico krompirja, ki ga začinimo s soljo in poprom. Posujemo ga s polovico čebule, rožmarina in gob. Na vse to razporedimo kunčje meso, ki ga obložimo s preostalo čebulo, rožmarinom in gobami. Na vrhu naj bodo preostale rezine krompirja. Vse prelijemo s piščančjo osnovo, krompir pa premažemo z malo olja.

4

Pekač damo nazaj na ogenj, in ko jed zavre, jo pokrijemo (lahko tudi s folijo) in postavimo v pečico za približno 45 minut. Nato pokrov odstranimo, temperaturo pa zvišamo na 220 °C in jed pečemo še pol ure, da krompir na vrhu porjavi. Postrežemo jo s kuhanim ohrovtom, ki ga pred postrežbo pretresemo na maslu in posujemo z janeževimi semeni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.