© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Steak s cajunsko začinjenim krompirjem in pikantno zeljno solato

Steak in krompir sta najboljši par!

Steak s cajunsko začinjenim krompirjem in pikantno zeljno solato

Steak in krompir sta najboljši par!

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
midweek mealssmoky steak with Cajun potatoes & spicy slaw

Sestavine

  • 400 g krompirja
  • sol in poper
  • 1 žlička cajunske mešanice začimb
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 steak iz govejega flama (približno 400 g)
  • nekaj vejic koriandra

pikantna zeljna solata

  • 1⁄4 manjše glave rdečega zelja
  • 1⁄2 rdeče čebule
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1⁄2 žlice paste čilijev chipotle
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 400 g krompirja
  • sol in poper
  • 1 žlička cajunske mešanice začimb
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 steak iz govejega flama (približno 400 g)
  • nekaj vejic koriandra

pikantna zeljna solata

  • 1⁄4 manjše glave rdečega zelja
  • 1⁄2 rdeče čebule
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1⁄2 žlice paste čilijev chipotle

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Krompir narežemo na 1,5 cm velike kocke. Damo ga v velik lonec osoljene vrele vode in kuhamo 5 minut. Nato ga odcedimo in pustimo v cedilu nekaj minut, da vlaga izpari. Krompir pomešamo s cajunsko začimbno mešanico, polovico olja in velikim ščepom soli. Stresemo ga v pekač in pečemo 25 do 30 minut ali toliko časa, da se zlato rjavo in hrustljavo speče; sredi peke ga pomešamo.

2

Za solato zelje narežemo na tanke trakove, čebulo pa na lističe. Oboje v skledi dobro zmešamo z majonezo, kislo smetano in pasto čilijev chipotle. Postavimo na stran.

3

Steak po obeh straneh premažemo s preostalim oljem, solimo in popramo. Na visoki temperaturi močno razgrejemo rebrasto ponev (ali navadno oplasteno ponev). Vanjo položimo steak in ga pečemo 2 minuti na eni strani, nato pa še 3 minute na drugi strani. Prenesemo ga na desko za rezanje, pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo počivati 5 minut, nato ga narežemo na rezine.

4

Steak postrežemo s krompirjem (oboje posujemo z drobno sesekljanim koriandrom) in zeljno solato.

Nasvet

Steak lahko imenitno spečemo v rebrasti ponvi – pa še črtast vzorec dobi meso, da je videti kot z žara.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.