Kaj boste skuhali danes?
Steak s cajunsko začinjenim krompirjem in pikantno zeljno solato
Steak in krompir sta najboljši par!
Steak s cajunsko začinjenim krompirjem in pikantno zeljno solato
Steak in krompir sta najboljši par!
Sestavine
- 400 g krompirja
- sol in poper
- 1 žlička cajunske mešanice začimb
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 steak iz govejega flama (približno 400 g)
- nekaj vejic koriandra
pikantna zeljna solata
- 1⁄4 manjše glave rdečega zelja
- 1⁄2 rdeče čebule
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica kisle smetane
- 1⁄2 žlice paste čilijev chipotle
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 400 g krompirja
- sol in poper
- 1 žlička cajunske mešanice začimb
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 steak iz govejega flama (približno 400 g)
- nekaj vejic koriandra
pikantna zeljna solata
- 1⁄4 manjše glave rdečega zelja
- 1⁄2 rdeče čebule
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica kisle smetane
- 1⁄2 žlice paste čilijev chipotle
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Krompir narežemo na 1,5 cm velike kocke. Damo ga v velik lonec osoljene vrele vode in kuhamo 5 minut. Nato ga odcedimo in pustimo v cedilu nekaj minut, da vlaga izpari. Krompir pomešamo s cajunsko začimbno mešanico, polovico olja in velikim ščepom soli. Stresemo ga v pekač in pečemo 25 do 30 minut ali toliko časa, da se zlato rjavo in hrustljavo speče; sredi peke ga pomešamo.
Za solato zelje narežemo na tanke trakove, čebulo pa na lističe. Oboje v skledi dobro zmešamo z majonezo, kislo smetano in pasto čilijev chipotle. Postavimo na stran.
Steak po obeh straneh premažemo s preostalim oljem, solimo in popramo. Na visoki temperaturi močno razgrejemo rebrasto ponev (ali navadno oplasteno ponev). Vanjo položimo steak in ga pečemo 2 minuti na eni strani, nato pa še 3 minute na drugi strani. Prenesemo ga na desko za rezanje, pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo počivati 5 minut, nato ga narežemo na rezine.
Steak postrežemo s krompirjem (oboje posujemo z drobno sesekljanim koriandrom) in zeljno solato.
Nasvet
Steak lahko imenitno spečemo v rebrasti ponvi – pa še črtast vzorec dobi meso, da je videti kot z žara.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pica polžki
Pica polžki iz listnatega testa so odlična izbira za dolg večer pred televizijskim ekranom