
Kaj boste skuhali danes?
Steak s cajunsko začinjenim krompirjem in pikantno zeljno solato
Steak in krompir sta najboljši par!
Steak s cajunsko začinjenim krompirjem in pikantno zeljno solato
Steak in krompir sta najboljši par!

Sestavine
- 400 g krompirja
- sol in poper
- 1 žlička cajunske mešanice začimb
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 steak iz govejega flama (približno 400 g)
- nekaj vejic koriandra
pikantna zeljna solata
- 1⁄4 manjše glave rdečega zelja
- 1⁄2 rdeče čebule
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica kisle smetane
- 1⁄2 žlice paste čilijev chipotle

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 400 g krompirja
- sol in poper
- 1 žlička cajunske mešanice začimb
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 steak iz govejega flama (približno 400 g)
- nekaj vejic koriandra
pikantna zeljna solata
- 1⁄4 manjše glave rdečega zelja
- 1⁄2 rdeče čebule
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica kisle smetane
- 1⁄2 žlice paste čilijev chipotle
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Krompir narežemo na 1,5 cm velike kocke. Damo ga v velik lonec osoljene vrele vode in kuhamo 5 minut. Nato ga odcedimo in pustimo v cedilu nekaj minut, da vlaga izpari. Krompir pomešamo s cajunsko začimbno mešanico, polovico olja in velikim ščepom soli. Stresemo ga v pekač in pečemo 25 do 30 minut ali toliko časa, da se zlato rjavo in hrustljavo speče; sredi peke ga pomešamo.
Za solato zelje narežemo na tanke trakove, čebulo pa na lističe. Oboje v skledi dobro zmešamo z majonezo, kislo smetano in pasto čilijev chipotle. Postavimo na stran.
Steak po obeh straneh premažemo s preostalim oljem, solimo in popramo. Na visoki temperaturi močno razgrejemo rebrasto ponev (ali navadno oplasteno ponev). Vanjo položimo steak in ga pečemo 2 minuti na eni strani, nato pa še 3 minute na drugi strani. Prenesemo ga na desko za rezanje, pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo počivati 5 minut, nato ga narežemo na rezine.
Steak postrežemo s krompirjem (oboje posujemo z drobno sesekljanim koriandrom) in zeljno solato.
Nasvet
Steak lahko imenitno spečemo v rebrasti ponvi – pa še črtast vzorec dobi meso, da je videti kot z žara.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Drobljenec z jagodami in rabarbaro
Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.
Piščančje meso v beli omaki
Da piščančje meso ni preveč suho, ga lahko popestrimo s preprosto omako.