
Telečji medaljoni s krompirjem in kolerabico
Teletina je kakor nalašč za nedeljsko kosilo. Da ne bo vedno samo krompir, naj jo spremlja še zelena kolerabica.
Telečji medaljoni s krompirjem in kolerabico
Teletina je kakor nalašč za nedeljsko kosilo. Da ne bo vedno samo krompir, naj jo spremlja še zelena kolerabica.

Sestavine
- 4 telečji medaljoni po 80 g
- 2 krompirja
- 2 kolerabici
- 1 žlica masla
- olje za pečenje
- sol
- poper
ko postrežemo
- kisla smetana
- drobnjak

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 telečji medaljoni po 80 g
- 2 krompirja
- 2 kolerabici
- 1 žlica masla
- olje za pečenje
- sol
- poper
ko postrežemo
- kisla smetana
- drobnjak
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir in kolerabico olupimo ter s salamoreznico ali mandolino narežemo na tanke rezine. Dve primerno veliki teflonski ponvi rahlo namažemo z oljem in nekoliko segrejemo. Vanju zložimo v krogu izmenoma rezine krompirja in kolerabice. Začinimo s soljo in poprom, obložimo z maslenimi kosmiči, nato ponvi damo v pečico, da se zelenjava speče.
V rebrasti ponvi močno segrejemo malo olja in telečje medaljone na obeh straneh dobro popečemo. Meso začinimo s soljo in poprom ter v pečici spečemo do rožnate barve.
Gratiniran krompir s kolerabico previdno (da ostane zelenjavni obroč nepoškodovan) stresemo iz ponve na postrežni krožnik. Na sredino vsakega krožnika položimo po dva telečja medaljona, ki ju okrasimo s kislo smetano in drobnjakom.