© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!

Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!

Čas priprave 4 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
dusena-svinjska-pecenka_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1,5 kg svinjine od plečeta, zvite in povezane z vrvico
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 1 žlica mlete paprike
  • 1 žlička kuminovih semen
  • 1 rdeč čili
  • 400 g sesekljanega paradižnika
  • 1 rdeča paprika
  • 1,2 kg krompirja
  • 1 glava ohrovta
  • sol
  • kisla smetana, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1,5 kg svinjine od plečeta, zvite in povezane z vrvico
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 1 žlica mlete paprike
  • 1 žlička kuminovih semen
  • 1 rdeč čili
  • 400 g sesekljanega paradižnika
  • 1 rdeča paprika
  • 1,2 kg krompirja
  • 1 glava ohrovta
  • sol
  • kisla smetana, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Čili drobno sesekljamo, rdeči papriki odstranimo semena in jo narežemo na večje kose. Pečico segrejemo na 160 °C. Svinjino nasolimo. V globokem pekaču s pokrovom segrejemo žlico olja in na njem z vseh strani popečemo svinjino (približno 10 minut). Odstranimo odvečno maščobo in v pekač dodamo čebulo. Pražimo jo 5 minut, da se zmehča, nato dodamo mleto papriko, kumino in čili. Dobro premešamo, pretresemo, dodamo sesekljan paradižnik, narezano papriko in vlijemo 4 dl vode. Pekač pokrijemo in postavimo za 3 ure v pečico. Po treh urah pečenko odkrijemo in jo pečemo še pol ure.

2

Krompir olupimo, narežemo na četrtine in v vreli slani vodi kuhamo 15 minut. Odcedimo ga in dodamo v pekač k mesu. Pečemo še 5 minut. Če je omaka preveč vodena, meso odstranimo in omako pokuhamo, da se zgosti. Solimo jo po okusu.

3

Ohrovtovo glavo očistimo, razrežemo na četrtine in odstranimo stržen. Liste narežemo na rezance. V veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja in dodamo ohrovt. Eno minuto ga pražimo, nato dodamo 3 žlice vode, malo solimo, pokrijemo in kuhamo 10 minut, da se zmehča.

4

Meso narežemo na rezine in ga postrežemo z omako, krompirjem in dušenim ohrovtom. Na vsak krožnik dodamo še žlico kisle smetane.

Nasvet

Pečenke je verjetno več kot za štiri osebe, vendar tudi pozneje tekne kot odličen hladen prigrizek.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.