Kaj boste skuhali danes?
Krompirček s fižolovim čilijem
Obložen krompir je pravi hit med slastnimi prigrizki za veselo družbo
Krompirček s fižolovim čilijem
Obložen krompir je pravi hit med slastnimi prigrizki za veselo družbo
Sestavine
- 400 g zamrznjenega krompirčka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1⁄2 žlice paste iz čilijev chipotle
- 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1⁄2 žličke mletega koriandra
- 400 g (1 pločevinka) mešanega fižola
- 200 g (1⁄2 pločevinke) paradižnikovih koščkov
- nekaj vejic koriandra
- sol in poper
gvakamole
- 1 zrel avokado
- 1⁄2 majhne rdeče čebule
- 1 paradižnik
- sok 1⁄2 limete in še nekaj krhljev, ko postrežemo
- 2 žlici crème fraîche ali kisle smetane
- 2 žlici posušene ocvrte čebule
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 400 g zamrznjenega krompirčka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1⁄2 žlice paste iz čilijev chipotle
- 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1⁄2 žličke mletega koriandra
- 400 g (1 pločevinka) mešanega fižola
- 200 g (1⁄2 pločevinke) paradižnikovih koščkov
- nekaj vejic koriandra
- sol in poper
gvakamole
- 1 zrel avokado
- 1⁄2 majhne rdeče čebule
- 1 paradižnik
- sok 1⁄2 limete in še nekaj krhljev, ko postrežemo
- 2 žlici crème fraîche ali kisle smetane
- 2 žlici posušene ocvrte čebule
Postopek
Čebulo drobno nasekljamo, česen stremo, koriander sesekljamo, fižol odcedimo.
Pripravimo gvakamole: rdečo čebulo drobno nasekljamo, paradižnik drobno narežemo, avokado pretlačimo in zmešamo z limetinim sokom, čebulo in paradižnikom.
Krompirček ocvremo po navodilih na embalaži. Medtem v ponvi segrejemo oljčno olje, nanj stresemo čebulo in jo pražimo 10 minut. Praženi čebuli, ki se je zmehčala in posteklenela, dodamo česen, čilijevo pasto, mleti kumin in mleti koriander. Vse skupaj pražimo 1 minuto, nato pa dodamo fižol in paradižnikove koščke. Omako pustimo vreti 10 minut, nato pa vmešamo večino sesekljanega koriandra ter solimo in popramo.
Krompirček stresemo v skledo in ga obložimo s fižolovim čilijem, gvakamolejem, crème fraîche ali kislo smetano in ocvrto čebulo. Potresemo s preostalim koriandrom in postrežemo z limetinimi krhlji.