Kaj boste skuhali danes?
Krompirček s fižolovim čilijem
Obložen krompir je pravi hit med slastnimi prigrizki za veselo družbo
Krompirček s fižolovim čilijem
Obložen krompir je pravi hit med slastnimi prigrizki za veselo družbo
Sestavine
- 400 g zamrznjenega krompirčka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1⁄2 žlice paste iz čilijev chipotle
- 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1⁄2 žličke mletega koriandra
- 400 g (1 pločevinka) mešanega fižola
- 200 g (1⁄2 pločevinke) paradižnikovih koščkov
- nekaj vejic koriandra
- sol in poper
gvakamole
- 1 zrel avokado
- 1⁄2 majhne rdeče čebule
- 1 paradižnik
- sok 1⁄2 limete in še nekaj krhljev, ko postrežemo
- 2 žlici crème fraîche ali kisle smetane
- 2 žlici posušene ocvrte čebule
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 400 g zamrznjenega krompirčka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1⁄2 žlice paste iz čilijev chipotle
- 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1⁄2 žličke mletega koriandra
- 400 g (1 pločevinka) mešanega fižola
- 200 g (1⁄2 pločevinke) paradižnikovih koščkov
- nekaj vejic koriandra
- sol in poper
gvakamole
- 1 zrel avokado
- 1⁄2 majhne rdeče čebule
- 1 paradižnik
- sok 1⁄2 limete in še nekaj krhljev, ko postrežemo
- 2 žlici crème fraîche ali kisle smetane
- 2 žlici posušene ocvrte čebule
Postopek
Čebulo drobno nasekljamo, česen stremo, koriander sesekljamo, fižol odcedimo.
Pripravimo gvakamole: rdečo čebulo drobno nasekljamo, paradižnik drobno narežemo, avokado pretlačimo in zmešamo z limetinim sokom, čebulo in paradižnikom.
Krompirček ocvremo po navodilih na embalaži. Medtem v ponvi segrejemo oljčno olje, nanj stresemo čebulo in jo pražimo 10 minut. Praženi čebuli, ki se je zmehčala in posteklenela, dodamo česen, čilijevo pasto, mleti kumin in mleti koriander. Vse skupaj pražimo 1 minuto, nato pa dodamo fižol in paradižnikove koščke. Omako pustimo vreti 10 minut, nato pa vmešamo večino sesekljanega koriandra ter solimo in popramo.
Krompirček stresemo v skledo in ga obložimo s fižolovim čilijem, gvakamolejem, crème fraîche ali kislo smetano in ocvrto čebulo. Potresemo s preostalim koriandrom in postrežemo z limetinimi krhlji.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pita z bučkami in kozjim sirom
Aromatična vegetarijanska pita, ki nikogar ne bo pustila ravnodušnega!
Puranje kroglice v paradižnikovi omaki s koromačem
Mesne kroglice za ljubitelje puranjega mesa
Cheesecake z belo čokolado in marelicami
Bela čokolada in marelice – popoln par! In še pečice ni treba prižigati, da bi pripravili to sladico, ki nas razveseli na petek in svetek.