© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Krompirček s fižolovim čilijem

Obložen krompir je pravi hit med slastnimi prigrizki za veselo družbo

Krompirček s fižolovim čilijem

Obložen krompir je pravi hit med slastnimi prigrizki za veselo družbo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 400 g zamrznjenega krompirčka
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1⁄2 žlice paste iz čilijev chipotle
  • 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1⁄2 žličke mletega koriandra
  • 400 g (1 pločevinka) mešanega fižola
  • 200 g (1⁄2 pločevinke) paradižnikovih koščkov
  • nekaj vejic koriandra
  • sol in poper

gvakamole

  • 1 zrel avokado
  • 1⁄2 majhne rdeče čebule
  • 1 paradižnik
  • sok 1⁄2 limete in še nekaj krhljev, ko postrežemo
  • 2 žlici crème fraîche ali kisle smetane
  • 2 žlici posušene ocvrte čebule

Sestavine

  • 400 g zamrznjenega krompirčka
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1⁄2 žlice paste iz čilijev chipotle
  • 1⁄2 žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • 1⁄2 žličke mletega koriandra
  • 400 g (1 pločevinka) mešanega fižola
  • 200 g (1⁄2 pločevinke) paradižnikovih koščkov
  • nekaj vejic koriandra
  • sol in poper

gvakamole

  • 1 zrel avokado
  • 1⁄2 majhne rdeče čebule
  • 1 paradižnik
  • sok 1⁄2 limete in še nekaj krhljev, ko postrežemo
  • 2 žlici crème fraîche ali kisle smetane
  • 2 žlici posušene ocvrte čebule

Postopek

1

Čebulo drobno nasekljamo, česen stremo, koriander sesekljamo, fižol odcedimo.

2

Pripravimo gvakamole: rdečo čebulo drobno nasekljamo, paradižnik drobno narežemo, avokado pretlačimo in zmešamo z limetinim sokom, čebulo in paradižnikom.

3

Krompirček ocvremo po navodilih na embalaži. Medtem v ponvi segrejemo oljčno olje, nanj stresemo čebulo in jo pražimo 10 minut. Praženi čebuli, ki se je zmehčala in posteklenela, dodamo česen, čilijevo pasto, mleti kumin in mleti koriander. Vse skupaj pražimo 1 minuto, nato pa dodamo fižol in paradižnikove koščke. Omako pustimo vreti 10 minut, nato pa vmešamo večino sesekljanega koriandra ter solimo in popramo.

4

Krompirček stresemo v skledo in ga obložimo s fižolovim čilijem, gvakamolejem, crème fraîche ali kislo smetano in ocvrto čebulo. Potresemo s preostalim koriandrom in postrežemo z limetinimi krhlji.

Priljubljeni recepti

Jagodni zavitek

Poletni "štrudelj" z jagodami in skuto

1 h 15 min
Enostavno

Pita z bučkami in kozjim sirom

Aromatična vegetarijanska pita, ki nikogar ne bo pustila ravnodušnega!

1 h 40 min
Srednje zahtevno

Puranje kroglice v paradižnikovi omaki s koromačem

Mesne kroglice za ljubitelje puranjega mesa

40 min
Enostavno

Cheesecake z belo čokolado in marelicami

Bela čokolada in marelice – popoln par! In še pečice ni treba prižigati, da bi pripravili to sladico, ki nas razveseli na petek in svetek.

50 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.