© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata z lignji, papriko in čičerko

Solata z lignji, papriko in čičerko

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
squid chickpea and chorizo salad

Sestavine

  • 4 rdeče paprike
  • 600 g kuhane čičerke (ali 2 pločevinki po 400 g)
  • velik šopek peteršilja
  • 1 rdeč čili
  • 2 stroka česna
  • 1 dl oljčnega olja
  • 600 g očiščenih lignjev
  • sok in lupina 1 velike limone
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 rdeče paprike
  • 600 g kuhane čičerke (ali 2 pločevinki po 400 g)
  • velik šopek peteršilja
  • 1 rdeč čili
  • 2 stroka česna
  • 1 dl oljčnega olja
  • 600 g očiščenih lignjev
  • sok in lupina 1 velike limone
  • sol
  • poper

Postopek

1

Cele paprike spečemo na žaru ali v pečici tako, da lupina počrni in odstopi od mesa. Preložimo jih v skledo, pokrijemo, in ko se ohladijo, jih olupimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Sok, ki se je izločil iz paprik, prihranimo. Čičerko iz pločevinke splaknemo in odcedimo. Peteršilj sesekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Lignje narežemo na kolobarčke, lovke pustimo cele.

2

V veliki solatni skledi zmešamo papriko, čičerko, peteršilj, čili in česen. Dodamo tudi ves sok od paprik.

3

Zelo močno segrejemo veliko ponev. Dodamo kanček olja in lignje, ki jih v eni minuti prepražimo, nato stresemo v skledo s čičeriko. Začinimo s soljo, poprom, preostalim oljem, limonovim sokom in lupino. Premešamo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.