Kaj boste skuhali danes?
Zvitki iz jajčevcev s špinačo in skuto
Odlična predjed mediteranskemu kosilu in čista nebesa za ljubitelje jajčevcev
Zvitki iz jajčevcev s špinačo in skuto
Odlična predjed mediteranskemu kosilu in čista nebesa za ljubitelje jajčevcev
Sestavine
- 2 jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g špinače
- 250 g albuminske skute (rikote) ali navadne skute
- ščep muškatnega oreška
paradižnikova omaka
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strt strok česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- pest nasekljanih listov bazilike
- 4 žlice svežih krušnih drobtin
- 4 žlice parmezana
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 2 žlici oljčnega olja
- 500 g špinače
- 250 g albuminske skute (rikote) ali navadne skute
- ščep muškatnega oreška
paradižnikova omaka
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strt strok česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
- pest nasekljanih listov bazilike
- 4 žlice svežih krušnih drobtin
- 4 žlice parmezana
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Jajčevca vzdolžno narežemo na tanke rezine, te pa na obeh straneh premažemo z oljem, razporedimo po nizkem pekaču in pečemo 15 do 20 minut, da se zmehčajo. Vmes jih enkrat obrnemo.
Medtem pripravimo omako. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem eno minuto pražimo česen, da zadiši. Dodamo sesekljan paradižnik in vmešamo baziliko. Zavremo, solimo in popramo, nato pa zmanjšamo temperaturo in kuhljamo 10 minut.
Špinačo operemo, jo damo v veliko cedilo in prelijemo z vrelo vodo, da oveni. Ohladimo jo, nato pa dobro ožmemo, da odstranimo čim več tekočine. Zmešamo jo s skuto in začinimo z muškatnim oreškom, soljo in poprom.
Na sredino vsake rezine jajčevca damo zvrhano žlico špinačne mase, čez maso preganemo en konec rezine, ki jo pokrijemo z drugim koncem in zvitek položimo v pekač tako, da sta prepognjena konca spodaj. Zvitke prelijemo s paradižnikovo omako, jih posujemo z drobtinami in sirom ter pečemo 20 do 25 minut, da se lepo zlato rjavo obarvajo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara