Kaj boste skuhali danes?
Lososov file z rabarbarino rižoto
Lososov file z rabarbarino rižoto
Sestavine
- 3 kosi lososovega fileja (brez kože) po 180 g
- sol
- sveže zmlet poper
rabarbarina rižota
- malo oljčnega olja
- 1 steblo rabarbare
- 200 g riža za rižoto
- 0,5 dl belega vina
- ribja jušna osnova ali voda za zalivanje
- 1 žlica kisle smetane
- ščepec morske soli
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 3 kosi lososovega fileja (brez kože) po 180 g
- sol
- sveže zmlet poper
rabarbarina rižota
- malo oljčnega olja
- 1 steblo rabarbare
- 200 g riža za rižoto
- 0,5 dl belega vina
- ribja jušna osnova ali voda za zalivanje
- 1 žlica kisle smetane
- ščepec morske soli
Postopek
Rabarbaro operemo, očistimo, olupimo in narežemo na enako velike kose. Meso lososa začinimo s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 160 °C.
V kozici močno segrejemo malo oljčnega olja. Dodamo riž in zalijemo z belim vinom. Postopoma dolivamo vrelo ribjo osnovo ali vodo in med stalnim mešanjem riž do čvrstega skuhamo. Približno 5 do 6 minut pred koncem kuhanja rižu dodamo narezano rabarbaro in oboje do konca skuhamo. Vmešamo še kislo smetano ter rižoto začinimo s soljo in poprom.
V pekaču segrejemo malo oljčnega olja. Kose lososovega mesa na zunanji strani popečemo, nato pa pečemo v pečici približno 10 minut.
Pečene lososove fileje ponudimo s pripravljeno rabarbarino rižoto. Jed po okusu rahlo začinimo z morsko soljo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ingverjevi dvojni piškoti z limonovim maskarponejem brez glutena
Lubenični sladoled na palčki
Sladka in zdrava osvežitev za poletne dni - sladoled iz lubenice in kivija.
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!