© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lososov file z rabarbarino rižoto

Lososov file z rabarbarino rižoto

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lachs auf Rhabarberrisotto1-seitigProd. 8/052005 05 23

Sestavine

  • 3 kosi lososovega fileja (brez kože) po 180 g
  • sol
  • sveže zmlet poper

rabarbarina rižota

  • malo oljčnega olja
  • 1 steblo rabarbare
  • 200 g riža za rižoto
  • 0,5 dl belega vina
  • ribja jušna osnova ali voda za zalivanje
  • 1 žlica kisle smetane
  • ščepec morske soli
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 kosi lososovega fileja (brez kože) po 180 g
  • sol
  • sveže zmlet poper

rabarbarina rižota

  • malo oljčnega olja
  • 1 steblo rabarbare
  • 200 g riža za rižoto
  • 0,5 dl belega vina
  • ribja jušna osnova ali voda za zalivanje
  • 1 žlica kisle smetane
  • ščepec morske soli

Postopek

1

Rabarbaro operemo, očistimo, olupimo in narežemo na enako velike kose. Meso lososa začinimo s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 160 °C.

2

V kozici močno segrejemo malo oljčnega olja. Dodamo riž in zalijemo z belim vinom. Postopoma dolivamo vrelo ribjo osnovo ali vodo in med stalnim mešanjem riž do čvrstega skuhamo. Približno 5 do 6 minut pred koncem kuhanja rižu dodamo narezano rabarbaro in oboje do konca skuhamo. Vmešamo še kislo smetano ter rižoto začinimo s soljo in poprom.

3

V pekaču segrejemo malo oljčnega olja. Kose lososovega mesa na zunanji strani popečemo, nato pa pečemo v pečici približno 10 minut.

4

Pečene lososove fileje ponudimo s pripravljeno rabarbarino rižoto. Jed po okusu rahlo začinimo z morsko soljo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.