Kaj boste skuhali danes?
Mehko kuhana jajca z avokadom v pancetini srajčki
Jajca, avokado in panceta za najboljši začetek dneva
Mehko kuhana jajca z avokadom v pancetini srajčki
Jajca, avokado in panceta za najboljši začetek dneva
Sestavine
- 4 jajca
- sol
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 zrel avokado
- 100 g rezin dimljene pancete
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 4 jajca
- sol
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 zrel avokado
- 100 g rezin dimljene pancete
Postopek
V kozici zavremo vodo. Vanjo previdno položimo jajca in jih kuhamo 4 minute, da so mehko kuhana.
Medtem v oplasteni ponvi segrejemo olje. Avokado narežemo na rezine in vsako ovijemo v panceto ter jo 2 do 3 minute popekamo na visoki temperaturi, da panceta zahrusta.
Jajca postrežemo v jajčnih skodelicah, zraven pa ponudimo avokado v pancetini srajčki za pomakanje.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sladka plaža s piškotnimi drobtinami in cheesecake kremo
Čisto prava sladka plaža s peščenim gradom!
Piščančja nabodala s cacikijem
Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.