© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testeninska solata z avokadom in rakci

Testeninska solata z avokadom in rakci

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–5 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Prawn & avocado pasta saladTake a bag of prawnspage 36

Sestavine

  • 300 g peresnikov
  • 400 g olupljenih rakovih repkov
  • 1 večji avokado
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 2 mladi čebulici
  • 100 g rukole
  • manjši šopek bazilike

preliv

  • 7 žlic malinovega kisa
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 žlički medu
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g peresnikov
  • 400 g olupljenih rakovih repkov
  • 1 večji avokado
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 2 mladi čebulici
  • 100 g rukole
  • manjši šopek bazilike

preliv

  • 7 žlic malinovega kisa
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 žlički medu
  • sol

Postopek

1

Rukolo, baziliko, mlado čebulico in paradižnike operemo. Paradižnike narežemo na polovičke, mlado čebulo na tanke rezine. Avokado prepolovimo, postrgamo meso in ga narežemo na kocke.

2

Testenine skuhamo v vrelem kropu. Tik preden so kuhane, jim dodamo rakove repke in kuhamo še kakšno minuto ali dve. Vse skupaj odcedimo, ohladimo pod tekočo mrzlo vodo, spet odcedimo in pretresemo v solatno skledo. Dodamo paradižnik, avokado, čebulo, rukolo in natrgane lističe bazilike ter pazljivo premešamo.

3

V posodici dobro zmešamo malinov kis, olje in med. Solimo po okusu, solato začinimo s pripravljenim prelivom in dobro premešamo, vendar pazimo, da ne zmečkamo avokada.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.