
Testeninska solata z avokadom in rakci
Testeninska solata z avokadom in rakci

Sestavine
- 300 g peresnikov
- 400 g olupljenih rakovih repkov
- 1 večji avokado
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 mladi čebulici
- 100 g rukole
- manjši šopek bazilike
preliv
- 7 žlic malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlički medu
- sol

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 400 g olupljenih rakovih repkov
- 1 večji avokado
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 mladi čebulici
- 100 g rukole
- manjši šopek bazilike
preliv
- 7 žlic malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlički medu
- sol
Postopek
Rukolo, baziliko, mlado čebulico in paradižnike operemo. Paradižnike narežemo na polovičke, mlado čebulo na tanke rezine. Avokado prepolovimo, postrgamo meso in ga narežemo na kocke.
Testenine skuhamo v vrelem kropu. Tik preden so kuhane, jim dodamo rakove repke in kuhamo še kakšno minuto ali dve. Vse skupaj odcedimo, ohladimo pod tekočo mrzlo vodo, spet odcedimo in pretresemo v solatno skledo. Dodamo paradižnik, avokado, čebulo, rukolo in natrgane lističe bazilike ter pazljivo premešamo.
V posodici dobro zmešamo malinov kis, olje in med. Solimo po okusu, solato začinimo s pripravljenim prelivom in dobro premešamo, vendar pazimo, da ne zmečkamo avokada.