
Kaj boste skuhali danes?
Testeninska solata z avokadom in rakci
Testeninska solata z avokadom in rakci

Sestavine
- 300 g peresnikov
- 400 g olupljenih rakovih repkov
- 1 večji avokado
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 mladi čebulici
- 100 g rukole
- manjši šopek bazilike
preliv
- 7 žlic malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlički medu
- sol

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 400 g olupljenih rakovih repkov
- 1 večji avokado
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 mladi čebulici
- 100 g rukole
- manjši šopek bazilike
preliv
- 7 žlic malinovega kisa
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlički medu
- sol
Postopek
Rukolo, baziliko, mlado čebulico in paradižnike operemo. Paradižnike narežemo na polovičke, mlado čebulo na tanke rezine. Avokado prepolovimo, postrgamo meso in ga narežemo na kocke.
Testenine skuhamo v vrelem kropu. Tik preden so kuhane, jim dodamo rakove repke in kuhamo še kakšno minuto ali dve. Vse skupaj odcedimo, ohladimo pod tekočo mrzlo vodo, spet odcedimo in pretresemo v solatno skledo. Dodamo paradižnik, avokado, čebulo, rukolo in natrgane lističe bazilike ter pazljivo premešamo.
V posodici dobro zmešamo malinov kis, olje in med. Solimo po okusu, solato začinimo s pripravljenim prelivom in dobro premešamo, vendar pazimo, da ne zmečkamo avokada.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Skutna torta z mandarinami
Ta skutna torta vedno uspe, mandarine pa poskrbijo za dodatno svežino
Kostanjev zvitek v slaninskem ovoju
Kostanj in slanina se v tem receptu združita v pravo praznično poslastico