
Tribarvna solata s kuskusom
Tribarvna solata s kuskusom

Sestavine
- 200 g instantnega kuskusa
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 avokada
- 150 g mocarele
- pest rukole ali lističev mlade špinače
preliv
- 1 žlica bazilikinega pesta
- 1 žlica limonovega soka
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
- poper

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 200 g instantnega kuskusa
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 avokada
- 150 g mocarele
- pest rukole ali lističev mlade špinače
preliv
- 1 žlica bazilikinega pesta
- 1 žlica limonovega soka
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Zelenjavno osnovo zavremo in jo prelijemo po kuskusu. Pokrijemo in pustimo 5 minut (oziroma sledimo navodilom na embalaži), da se kuskus skuha.
Avokado olupimo, izkoščičimo in narežemo na kose. Češnjeve paradižnike splaknemo in narežemo na polovice. Mocarelo odcedimo in natrgamo na kose. Rukolo ali špinačo dobro operemo.
Preliv pripravimo tako, da pestu dodamo limonov sok, sol in poper. Premešamo in postopoma dodajamo oljčno olje. Preliv prelijemo po kuskusu, premešamo z vilicami in dodamo avokado, paradižnik in mocarelo. Na koncu nežno vmešamo še rukolo ali špinačo in postrežemo.