© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Tribarvna solata s kuskusom

Tribarvna solata s kuskusom

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Tricolore couscous saladP30-33

Sestavine

  • 200 g instantnega kuskusa
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 2 avokada
  • 150 g mocarele
  • pest rukole ali lističev mlade špinače

preliv

  • 1 žlica bazilikinega pesta
  • 1 žlica limonovega soka
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 200 g instantnega kuskusa
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 2 avokada
  • 150 g mocarele
  • pest rukole ali lističev mlade špinače

preliv

  • 1 žlica bazilikinega pesta
  • 1 žlica limonovega soka
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Zelenjavno osnovo zavremo in jo prelijemo po kuskusu. Pokrijemo in pustimo 5 minut (oziroma sledimo navodilom na embalaži), da se kuskus skuha.

2

Avokado olupimo, izkoščičimo in narežemo na kose. Češnjeve paradižnike splaknemo in narežemo na polovice. Mocarelo odcedimo in natrgamo na kose. Rukolo ali špinačo dobro operemo.

3

Preliv pripravimo tako, da pestu dodamo limonov sok, sol in poper. Premešamo in postopoma dodajamo oljčno olje. Preliv prelijemo po kuskusu, premešamo z vilicami in dodamo avokado, paradižnik in mocarelo. Na koncu nežno vmešamo še rukolo ali špinačo in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Kolač s suhim sadjem

Kakor nalašč za čajanko

1 h 15 min
Enostavno

Umazani martini

Hm, le kako je ta koktajl umazan?

5 min
Enostavno

Jagodni kolač s cimetom

1 h 30 min
Enostavno

Ohrovtova juha s kruhovimi kockami

Ohrovt je odličen za zelenjavno juho.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.