© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tribarvna solata s kuskusom

Tribarvna solata s kuskusom

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Tricolore couscous saladP30-33

Sestavine

  • 200 g instantnega kuskusa
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 2 avokada
  • 150 g mocarele
  • pest rukole ali lističev mlade špinače

preliv

  • 1 žlica bazilikinega pesta
  • 1 žlica limonovega soka
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g instantnega kuskusa
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 2 avokada
  • 150 g mocarele
  • pest rukole ali lističev mlade špinače

preliv

  • 1 žlica bazilikinega pesta
  • 1 žlica limonovega soka
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Zelenjavno osnovo zavremo in jo prelijemo po kuskusu. Pokrijemo in pustimo 5 minut (oziroma sledimo navodilom na embalaži), da se kuskus skuha.

2

Avokado olupimo, izkoščičimo in narežemo na kose. Češnjeve paradižnike splaknemo in narežemo na polovice. Mocarelo odcedimo in natrgamo na kose. Rukolo ali špinačo dobro operemo.

3

Preliv pripravimo tako, da pestu dodamo limonov sok, sol in poper. Premešamo in postopoma dodajamo oljčno olje. Preliv prelijemo po kuskusu, premešamo z vilicami in dodamo avokado, paradižnik in mocarelo. Na koncu nežno vmešamo še rukolo ali špinačo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.