Kaj boste skuhali danes?
Tribarvna solata s kuskusom
Tribarvna solata s kuskusom
Sestavine
- 200 g instantnega kuskusa
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 avokada
- 150 g mocarele
- pest rukole ali lističev mlade špinače
preliv
- 1 žlica bazilikinega pesta
- 1 žlica limonovega soka
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
- poper
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 200 g instantnega kuskusa
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 avokada
- 150 g mocarele
- pest rukole ali lističev mlade špinače
preliv
- 1 žlica bazilikinega pesta
- 1 žlica limonovega soka
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Zelenjavno osnovo zavremo in jo prelijemo po kuskusu. Pokrijemo in pustimo 5 minut (oziroma sledimo navodilom na embalaži), da se kuskus skuha.
Avokado olupimo, izkoščičimo in narežemo na kose. Češnjeve paradižnike splaknemo in narežemo na polovice. Mocarelo odcedimo in natrgamo na kose. Rukolo ali špinačo dobro operemo.
Preliv pripravimo tako, da pestu dodamo limonov sok, sol in poper. Premešamo in postopoma dodajamo oljčno olje. Preliv prelijemo po kuskusu, premešamo z vilicami in dodamo avokado, paradižnik in mocarelo. Na koncu nežno vmešamo še rukolo ali špinačo in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pražene divje gobe
Pohvalite se s svojim gobjim 'ulovom' in pripravite te slastne pražene gobe
Sendvič po italijansko
Italijani ne slovijo samo po testeninah, temveč tudi po slastnih sendvičih.