Kaj boste skuhali danes?
Tribarvna solata s kuskusom
Tribarvna solata s kuskusom
Sestavine
- 200 g instantnega kuskusa
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 avokada
- 150 g mocarele
- pest rukole ali lističev mlade špinače
preliv
- 1 žlica bazilikinega pesta
- 1 žlica limonovega soka
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 200 g instantnega kuskusa
- 3 dl zelenjavne jušne osnove
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 avokada
- 150 g mocarele
- pest rukole ali lističev mlade špinače
preliv
- 1 žlica bazilikinega pesta
- 1 žlica limonovega soka
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Zelenjavno osnovo zavremo in jo prelijemo po kuskusu. Pokrijemo in pustimo 5 minut (oziroma sledimo navodilom na embalaži), da se kuskus skuha.
Avokado olupimo, izkoščičimo in narežemo na kose. Češnjeve paradižnike splaknemo in narežemo na polovice. Mocarelo odcedimo in natrgamo na kose. Rukolo ali špinačo dobro operemo.
Preliv pripravimo tako, da pestu dodamo limonov sok, sol in poper. Premešamo in postopoma dodajamo oljčno olje. Preliv prelijemo po kuskusu, premešamo z vilicami in dodamo avokado, paradižnik in mocarelo. Na koncu nežno vmešamo še rukolo ali špinačo in postrežemo.