
Sestavine
- pest narezanih in nekaj celih kuhanih mladih potrošnikovih listov
- 2 blanširani stebli zelene, narezani na kocke
- 2 srednje veliki kumari, narezani na kocke
- pest kuhane ajdove kaše
- nekaj žlic orehovega ali oljčnega olja
- 4 kuhana jajca
- sesekljan peteršilj
- limonov sok
- sol
- poper

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.
Sestavine
- pest narezanih in nekaj celih kuhanih mladih potrošnikovih listov
- 2 blanširani stebli zelene, narezani na kocke
- 2 srednje veliki kumari, narezani na kocke
- pest kuhane ajdove kaše
- nekaj žlic orehovega ali oljčnega olja
- 4 kuhana jajca
- sesekljan peteršilj
- limonov sok
- sol
- poper
Postopek
Narezane liste potrošnika, zeleno, kumari in ajdovo kašo zmešamo, začinimo in posujemo s peteršiljem. Solato postrežemo na celih listih potrošnika, obložimo s kuhanimi jajci in ponudimo z ajdovim kruhom z lanenimi semeni in orehi.