
Sestavine
- 400 g mladega krompirja
- 4 jajca
- 300 g zelenega stročjega fižola
- 100 g redkvic
- 1 majhna glava zelene solate
- 2 žlici oljčnega olja
preliv
- 3 žlice vinskega kisa
- 1 žlica gorčice
- 1 dl sladke smetane
- 50 g kisle smetane
- ščepec soli

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 400 g mladega krompirja
- 4 jajca
- 300 g zelenega stročjega fižola
- 100 g redkvic
- 1 majhna glava zelene solate
- 2 žlici oljčnega olja
preliv
- 3 žlice vinskega kisa
- 1 žlica gorčice
- 1 dl sladke smetane
- 50 g kisle smetane
- ščepec soli
Postopek
Preliv pripravimo nekaj ur prej, da se sam zgosti. Vse sestavine za preliv zmešamo.
Mladi krompir skrtačimo in skuhamo v slani vodi. Jajca v trdo skuhamo. Krompir odcedimo, pustimo, da se ohladi, nato ga narežemo na debelejše rezine.
Stročji fižol kuhamo v slani vodi 5 minut, le toliko da se zmehča, ga odcedimo in ohladimo pod hladno tekočo vodo. Ponovno ga dobro odcedimo in prihranimo. Redkvice očistimo in narežemo.
Zeleno solato očistimo, liste po potrebi natrgamo, operemo, osušimo in z njimi obložimo solatno skledo. Krompir, stročji fižol in redkvice damo v drugo skledo, zmešamo z oljem in stresemo na solatne liste. Jajca olupimo, narežemo na četrtine in razporedimo po solati. Preliv postrežemo posebej, da si ga vsak po želji doda na solato.