© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata s krompirjem, stročjim fižolom in redkvicami

Solata s krompirjem, stročjim fižolom in redkvicami

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Dressed allotment saladP61-65

Sestavine

  • 400 g mladega krompirja
  • 4 jajca
  • 300 g zelenega stročjega fižola
  • 100 g redkvic
  • 1 majhna glava zelene solate
  • 2 žlici oljčnega olja

preliv

  • 3 žlice vinskega kisa
  • 1 žlica gorčice
  • 1 dl sladke smetane
  • 50 g kisle smetane
  • ščepec soli
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g mladega krompirja
  • 4 jajca
  • 300 g zelenega stročjega fižola
  • 100 g redkvic
  • 1 majhna glava zelene solate
  • 2 žlici oljčnega olja

preliv

  • 3 žlice vinskega kisa
  • 1 žlica gorčice
  • 1 dl sladke smetane
  • 50 g kisle smetane
  • ščepec soli

Postopek

1

Preliv pripravimo nekaj ur prej, da se sam zgosti. Vse sestavine za preliv zmešamo.

2

Mladi krompir skrtačimo in skuhamo v slani vodi. Jajca v trdo skuhamo. Krompir odcedimo, pustimo, da se ohladi, nato ga narežemo na debelejše rezine.

3

Stročji fižol kuhamo v slani vodi 5 minut, le toliko da se zmehča, ga odcedimo in ohladimo pod hladno tekočo vodo. Ponovno ga dobro odcedimo in prihranimo. Redkvice očistimo in narežemo.

4

Zeleno solato očistimo, liste po potrebi natrgamo, operemo, osušimo in z njimi obložimo solatno skledo. Krompir, stročji fižol in redkvice damo v drugo skledo, zmešamo z oljem in stresemo na solatne liste. Jajca olupimo, narežemo na četrtine in razporedimo po solati. Preliv postrežemo posebej, da si ga vsak po želji doda na solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.