Kaj boste skuhali danes?
Jagnječje zarebrnice z zelišči in pečeno zelenjavo
Jagnječje zarebrnice z zelišči in pečeno zelenjavo
Sestavine
- 2 papriki (katere koli barve)
- 1 velik sladki krompir
- 2 bučki
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 jagnječjih zarebrnic
- 1 žlica timijanovih lističev
- 2 žlici metinih lističev
- sol
- poper
Žganci, kot so jih delali nekoč
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Sestavine
- 2 papriki (katere koli barve)
- 1 velik sladki krompir
- 2 bučki
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 jagnječjih zarebrnic
- 1 žlica timijanovih lističev
- 2 žlici metinih lističev
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Pripravimo zelenjavo. Papriki prerežemo in odstranimo semena, krompir pa olupimo. Paprike, krompir in bučke narežemo na večje koščke, čebulo pa na režnje. Vso zelenjavo damo v velik pekač in jo pokapamo z oljčnim oljem ter začinimo z obilico mletega črnega popra. V pečici jo pečemo 25 minut.
Zarebrnicam medtem obrežemo čim več maščobe. Zelišča nasekljamo in jih zmešamo z malo mletega črnega popra ter z mešanico obložimo zarebrnice.
Zelenjavo vzamemo iz pečice, jo obrnemo in potisnemo na eno stran pekača. Na vroč pekač priložimo zarebrnice in vrnemo v pečico za 10 minut.
Po 10 minutah zarebrnice obrnemo in jih pečemo še nadaljnjih 10 minut, da sta zelenjava in meso mehka in rahlo ožgana. Na servirnem pladnju zelenjavo in zarebrnice zmešamo in postrežemo.
Caciki
K jagnjetini se imenitno prileže omaka caciki. Pripravimo jo tako, da po dolgem razpolovimo polovico kumare in ji odstranimo semena, nato jo grobo naribamo, posipamo s ščepom soli in iztisnemo tekočino. V skledi jo dobro zmešamo s 170 g grškega jogurta, strtim strokom česna in prgiščem sesekljane mete.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.
Lazanja z bučkami in špinačo
Zavitek s karameliziranimi jabolki in orehi
Jabolčni zavitek lahko pripravimo na sto različnih načinov in vsi so odlični!