
Jagnječje zarebrnice z zelišči in pečeno zelenjavo
Jagnječje zarebrnice z zelišči in pečeno zelenjavo

Sestavine
- 2 papriki (katere koli barve)
- 1 velik sladki krompir
- 2 bučki
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 jagnječjih zarebrnic
- 1 žlica timijanovih lističev
- 2 žlici metinih lističev
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 papriki (katere koli barve)
- 1 velik sladki krompir
- 2 bučki
- 1 rdeča čebula
- 1 žlica oljčnega olja
- 8 jagnječjih zarebrnic
- 1 žlica timijanovih lističev
- 2 žlici metinih lističev
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Pripravimo zelenjavo. Papriki prerežemo in odstranimo semena, krompir pa olupimo. Paprike, krompir in bučke narežemo na večje koščke, čebulo pa na režnje. Vso zelenjavo damo v velik pekač in jo pokapamo z oljčnim oljem ter začinimo z obilico mletega črnega popra. V pečici jo pečemo 25 minut.
Zarebrnicam medtem obrežemo čim več maščobe. Zelišča nasekljamo in jih zmešamo z malo mletega črnega popra ter z mešanico obložimo zarebrnice.
Zelenjavo vzamemo iz pečice, jo obrnemo in potisnemo na eno stran pekača. Na vroč pekač priložimo zarebrnice in vrnemo v pečico za 10 minut.
Po 10 minutah zarebrnice obrnemo in jih pečemo še nadaljnjih 10 minut, da sta zelenjava in meso mehka in rahlo ožgana. Na servirnem pladnju zelenjavo in zarebrnice zmešamo in postrežemo.
Caciki
K jagnjetini se imenitno prileže omaka caciki. Pripravimo jo tako, da po dolgem razpolovimo polovico kumare in ji odstranimo semena, nato jo grobo naribamo, posipamo s ščepom soli in iztisnemo tekočino. V skledi jo dobro zmešamo s 170 g grškega jogurta, strtim strokom česna in prgiščem sesekljane mete.