© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagnječje zarebrnice z zelišči in pečeno zelenjavo

Jagnječje zarebrnice z zelišči in pečeno zelenjavo

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jagnjecje-zarebrnice-z-zelisci-in-peceno-zelenjavo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 papriki (katere koli barve)
  • 1 velik sladki krompir
  • 2 bučki
  • 1 rdeča čebula
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 8 jagnječjih zarebrnic
  • 1 žlica timijanovih lističev
  • 2 žlici metinih lističev
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 papriki (katere koli barve)
  • 1 velik sladki krompir
  • 2 bučki
  • 1 rdeča čebula
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 8 jagnječjih zarebrnic
  • 1 žlica timijanovih lističev
  • 2 žlici metinih lističev
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Pripravimo zelenjavo. Papriki prerežemo in odstranimo semena, krompir pa olupimo. Paprike, krompir in bučke narežemo na večje koščke, čebulo pa na režnje. Vso zelenjavo damo v velik pekač in jo pokapamo z oljčnim oljem ter začinimo z obilico mletega črnega popra. V pečici jo pečemo 25 minut.

2

Zarebrnicam medtem obrežemo čim več maščobe. Zelišča nasekljamo in jih zmešamo z malo mletega črnega popra ter z mešanico obložimo zarebrnice.

3

Zelenjavo vzamemo iz pečice, jo obrnemo in potisnemo na eno stran pekača. Na vroč pekač priložimo zarebrnice in vrnemo v pečico za 10 minut.

4

Po 10 minutah zarebrnice obrnemo in jih pečemo še nadaljnjih 10 minut, da sta zelenjava in meso mehka in rahlo ožgana. Na servirnem pladnju zelenjavo in zarebrnice zmešamo in postrežemo.

Caciki

K jagnjetini se imenitno prileže omaka caciki. Pripravimo jo tako, da po dolgem razpolovimo polovico kumare in ji odstranimo semena, nato jo grobo naribamo, posipamo s ščepom soli in iztisnemo tekočino. V skledi jo dobro zmešamo s 170 g grškega jogurta, strtim strokom česna in prgiščem sesekljane mete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.