© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Škarpina s krompirjem

Škarpina in krompir iz pečice za spomin na počitnice ob morju

Škarpina s krompirjem

Škarpina in krompir iz pečice za spomin na počitnice ob morju

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skarpina

Sestavine

  • 4 škarpine (lahko zamrznjene)
  • sok 1 limone
  • 1–1,2 kg mladega krompirja
  • oljčno olje za pekač

preliv

  • sol
  • 1,5 dl belega vina
  • 1,5 dl vode
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 1 manjša vejica rožmarina
  • 1 lovorov list
  • 5 zrn popra
  • 4 ali 5 strokov česna
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 4 škarpine (lahko zamrznjene)
  • sok 1 limone
  • 1–1,2 kg mladega krompirja
  • oljčno olje za pekač

preliv

  • sol
  • 1,5 dl belega vina
  • 1,5 dl vode
  • 1,5 dl oljčnega olja
  • 1 manjša vejica rožmarina
  • 1 lovorov list
  • 5 zrn popra
  • 4 ali 5 strokov česna

Postopek

1

Če imamo zamrznjene škarpine, jih odtajamo, potopimo v slano vodo, odstranimo luske, drobovino in notranjo črno opno ter splaknemo. Ribe osušimo, solimo in pokapamo z limonovim sokom.

2

Krompir temeljito operemo in narežemo na rezine. Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač namažemo z oljem in vanj zložimo krompir. Pečemo ga 10 minut, nato dodamo ribe in pečemo še 15 minut.

3

Medtem pripravimo preliv. Vse sestavine zmešamo in zavremo. Po 25 minutah peke ribe in krompir prelijemo z vročim prelivom in pečemo še 15 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.