
Korenčkove kocke z ovsenimi kosmiči
Korenčkovo pecivo z ovsenimi kosmiči, suhimi marelicami, bučnimi semeni in začimbami
Korenčkove kocke z ovsenimi kosmiči
Korenčkovo pecivo z ovsenimi kosmiči, suhimi marelicami, bučnimi semeni in začimbami

Sestavine
- 200 g masla
- 100 g medu ali agavinega sirupa
- 50 g svetlega rjavega sladkorja
- 300 g ovsenih kosmičev
- 2 naribana korenja
- lupina 1 pomaranče
- 100 g nasekljanih suhih marelic
- 1 žlička cimeta
- 50 g bučnic

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g masla
- 100 g medu ali agavinega sirupa
- 50 g svetlega rjavega sladkorja
- 300 g ovsenih kosmičev
- 2 naribana korenja
- lupina 1 pomaranče
- 100 g nasekljanih suhih marelic
- 1 žlička cimeta
- 50 g bučnic
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Kvadraten pekač s stranicami 18 cm obložimo s papirjem za peko. V veliki ponvi stopimo maslo skupaj z medom in sladkorjem.
Primešamo kosmiče in vse druge sestavine ter vse skupaj dobro premešamo. Mešanico stresemo v pripravljen pekač in jo poravnamo s hrbtno stranjo žlice. Pečemo 40 do 45 minut, pecivo v pekaču ohladimo in šele nato narežemo na 16 kock.