
Solata iz bulgurja
Bulgur - grobo drobljena pšenična žita - lahko uporabimo za solate, juhe, kaše, nadeve ...
Solata iz bulgurja
Bulgur - grobo drobljena pšenična žita - lahko uporabimo za solate, juhe, kaše, nadeve ...

Sestavine
- 250 g bulgurja
- 400 g češnjevega paradižnika (ali 4 navadni paradižniki, narezani na kocke)
- velik šop peteršilja
- šopek sveže mete
- 2 mladi čebulici
- pest izkoščičenih črnih oliv
- 7 žlic oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 250 g bulgurja
- 400 g češnjevega paradižnika (ali 4 navadni paradižniki, narezani na kocke)
- velik šop peteršilja
- šopek sveže mete
- 2 mladi čebulici
- pest izkoščičenih črnih oliv
- 7 žlic oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Bulgur skuhamo v večji količini slane vode. Kuhamo ga 10 do 15 minut, odvisno od znamke bulgurja. Peteršilj in meto operemo, posušimo in drobno narežemo. Tudi mlado čebulico očistimo, operemo in skupaj z zelenjem drobno narežemo. Češnjeve paradižnike razpolovimo. Bulgur odcedimo in ohladimo. Dodamo mu paradižnik, olive, čebulo, peteršilj in meto.
Začinimo z oljčnim oljem, sveže iztisnjenim limoninim sokom, soljo in poprom. Premešamo in za pol ure postavimo na hladno.