
Solata iz bulgurja
Bulgur - grobo drobljena pšenična žita - lahko uporabimo za solate, juhe, kaše, nadeve ...
Solata iz bulgurja
Bulgur - grobo drobljena pšenična žita - lahko uporabimo za solate, juhe, kaše, nadeve ...

Sestavine
- 250 g bulgurja
- 400 g češnjevega paradižnika (ali 4 navadni paradižniki, narezani na kocke)
- velik šop peteršilja
- šopek sveže mete
- 2 mladi čebulici
- pest izkoščičenih črnih oliv
- 7 žlic oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 250 g bulgurja
- 400 g češnjevega paradižnika (ali 4 navadni paradižniki, narezani na kocke)
- velik šop peteršilja
- šopek sveže mete
- 2 mladi čebulici
- pest izkoščičenih črnih oliv
- 7 žlic oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Bulgur skuhamo v večji količini slane vode. Kuhamo ga 10 do 15 minut, odvisno od znamke bulgurja. Peteršilj in meto operemo, posušimo in drobno narežemo. Tudi mlado čebulico očistimo, operemo in skupaj z zelenjem drobno narežemo. Češnjeve paradižnike razpolovimo. Bulgur odcedimo in ohladimo. Dodamo mu paradižnik, olive, čebulo, peteršilj in meto.
Začinimo z oljčnim oljem, sveže iztisnjenim limoninim sokom, soljo in poprom. Premešamo in za pol ure postavimo na hladno.