
Pikantni puranji fileji in bulgurjeva solata z granatnim jabolkom
Slastni puranji fileji z zdravo in okusno solato
Pikantni puranji fileji in bulgurjeva solata z granatnim jabolkom
Slastni puranji fileji z zdravo in okusno solato

Sestavine
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 žlici sesekljane mete
- 2 žlici sesekljanega kopra
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica harise
- 500 g puranjih filejev
- 2 žlici belega vina ali vode
- 250 g bulgurja
- ali mešanice kvinoje in bulgurja
- 2 paradižnika, narezana na kocke
- ½ kumare, narezane na kocke
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 žlici sesekljane mete
- 2 žlici sesekljanega kopra
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica harise
- 500 g puranjih filejev
- 2 žlici belega vina ali vode
- 250 g bulgurja
- ali mešanice kvinoje in bulgurja
- 2 paradižnika, narezana na kocke
- ½ kumare, narezane na kocke
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V skodelici zmešamo polovico zelišč, polovico limonove lupine in soka, vso hariso ter sol in poper. Z mešanico premažemo puranje prsi in jih pustimo marinirati približno 5 minut; lahko pa jih v marinadi pustimo do največ 24 ur.
Po pekaču razprostremo velik kos aluminijaste folije, nanjo položimo puranje fileje z marinado in jih prelijemo z vinom ali vodo. Na vse skupaj položimo drug kos folije, meso tesno zapremo in pečemo približno 30 minut oziroma tako dolgo, da se puran speče.
Medtem pripravimo solato. Po navodilih z embalaže skuhamo bulgur ali mešanico kvinoje in bulgurja. Skuhano odcedimo in zmešamo s preostalimi zelišči, limonovo lupino in sokom ter kockami paradižnika in kumarice. Dodamo še semena granatnega jabolka. Puranje prsi narežemo na rezine, razporedimo jih po solati, prelijemo s sokom, ki je nastal pri pečenju, in postrežemo.