 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Pikantni puranji fileji in bulgurjeva solata z granatnim jabolkom
Slastni puranji fileji z zdravo in okusno solato
Pikantni puranji fileji in bulgurjeva solata z granatnim jabolkom
Slastni puranji fileji z zdravo in okusno solato
 
    Sestavine
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 žlici sesekljane mete
- 2 žlici sesekljanega kopra
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica harise
- 500 g puranjih filejev
- 2 žlici belega vina ali vode
- 250 g bulgurja
- ali mešanice kvinoje in bulgurja
- 2 paradižnika, narezana na kocke
- ½ kumare, narezane na kocke
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol
- poper
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 žlici sesekljane mete
- 2 žlici sesekljanega kopra
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica harise
- 500 g puranjih filejev
- 2 žlici belega vina ali vode
- 250 g bulgurja
- ali mešanice kvinoje in bulgurja
- 2 paradižnika, narezana na kocke
- ½ kumare, narezane na kocke
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V skodelici zmešamo polovico zelišč, polovico limonove lupine in soka, vso hariso ter sol in poper. Z mešanico premažemo puranje prsi in jih pustimo marinirati približno 5 minut; lahko pa jih v marinadi pustimo do največ 24 ur.
Po pekaču razprostremo velik kos aluminijaste folije, nanjo položimo puranje fileje z marinado in jih prelijemo z vinom ali vodo. Na vse skupaj položimo drug kos folije, meso tesno zapremo in pečemo približno 30 minut oziroma tako dolgo, da se puran speče.
Medtem pripravimo solato. Po navodilih z embalaže skuhamo bulgur ali mešanico kvinoje in bulgurja. Skuhano odcedimo in zmešamo s preostalimi zelišči, limonovo lupino in sokom ter kockami paradižnika in kumarice. Dodamo še semena granatnega jabolka. Puranje prsi narežemo na rezine, razporedimo jih po solati, prelijemo s sokom, ki je nastal pri pečenju, in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Odišavljeni mlečni riž z robidovim prelivom
Vanilja, cimet, kardamom in muškatni orešek dajo tej nostalgični sladici povsem novo razsežnost.
Skutni zavitek z grozdjem
Nežna kombinacija skute in grozdja je kot nalašč za jesenski posladek.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        