© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pikantni puranji fileji in bulgurjeva solata z granatnim jabolkom

Slastni puranji fileji z zdravo in okusno solato

Pikantni puranji fileji in bulgurjeva solata z granatnim jabolkom

Slastni puranji fileji z zdravo in okusno solato

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spiced turkey with bulghar and pomegranate salad everyday and healthy

Sestavine

  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici sesekljane mete
  • 2 žlici sesekljanega kopra
  • lupina in sok 1 limone
  • 1 žlica harise
  • 500 g puranjih filejev
  • 2 žlici belega vina ali vode
  • 250 g bulgurja
  • ali mešanice kvinoje in bulgurja
  • 2 paradižnika, narezana na kocke
  • ½ kumare, narezane na kocke
  • 100 g semen granatnega jabolka
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici sesekljane mete
  • 2 žlici sesekljanega kopra
  • lupina in sok 1 limone
  • 1 žlica harise
  • 500 g puranjih filejev
  • 2 žlici belega vina ali vode
  • 250 g bulgurja
  • ali mešanice kvinoje in bulgurja
  • 2 paradižnika, narezana na kocke
  • ½ kumare, narezane na kocke
  • 100 g semen granatnega jabolka
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V skodelici zmešamo polovico zelišč, polovico limonove lupine in soka, vso hariso ter sol in poper. Z mešanico premažemo puranje prsi in jih pustimo marinirati približno 5 minut; lahko pa jih v marinadi pustimo do največ 24 ur.

2

Po pekaču razprostremo velik kos aluminijaste folije, nanjo položimo puranje fileje z marinado in jih prelijemo z vinom ali vodo. Na vse skupaj položimo drug kos folije, meso tesno zapremo in pečemo približno 30 minut oziroma tako dolgo, da se puran speče.

3

Medtem pripravimo solato. Po navodilih z embalaže skuhamo bulgur ali mešanico kvinoje in bulgurja. Skuhano odcedimo in zmešamo s preostalimi zelišči, limonovo lupino in sokom ter kockami paradižnika in kumarice. Dodamo še semena granatnega jabolka. Puranje prsi narežemo na rezine, razporedimo jih po solati, prelijemo s sokom, ki je nastal pri pečenju, in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.