
Kaj boste skuhali danes?
Pikantni puranji fileji in bulgurjeva solata z granatnim jabolkom
Slastni puranji fileji z zdravo in okusno solato
Pikantni puranji fileji in bulgurjeva solata z granatnim jabolkom
Slastni puranji fileji z zdravo in okusno solato

Sestavine
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 žlici sesekljane mete
- 2 žlici sesekljanega kopra
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica harise
- 500 g puranjih filejev
- 2 žlici belega vina ali vode
- 250 g bulgurja
- ali mešanice kvinoje in bulgurja
- 2 paradižnika, narezana na kocke
- ½ kumare, narezane na kocke
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol
- poper

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

To bo vaša nova najljubša priloga (ali samostojna jed)
Krompir, maslo, smetana in mehak sir – sliši se nebeško dobro in nebeško dobro tudi je. Preizkusite naš recept za pommes aligot, kremni francoski pire.

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!
Sestavine
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 žlici sesekljane mete
- 2 žlici sesekljanega kopra
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica harise
- 500 g puranjih filejev
- 2 žlici belega vina ali vode
- 250 g bulgurja
- ali mešanice kvinoje in bulgurja
- 2 paradižnika, narezana na kocke
- ½ kumare, narezane na kocke
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V skodelici zmešamo polovico zelišč, polovico limonove lupine in soka, vso hariso ter sol in poper. Z mešanico premažemo puranje prsi in jih pustimo marinirati približno 5 minut; lahko pa jih v marinadi pustimo do največ 24 ur.
Po pekaču razprostremo velik kos aluminijaste folije, nanjo položimo puranje fileje z marinado in jih prelijemo z vinom ali vodo. Na vse skupaj položimo drug kos folije, meso tesno zapremo in pečemo približno 30 minut oziroma tako dolgo, da se puran speče.
Medtem pripravimo solato. Po navodilih z embalaže skuhamo bulgur ali mešanico kvinoje in bulgurja. Skuhano odcedimo in zmešamo s preostalimi zelišči, limonovo lupino in sokom ter kockami paradižnika in kumarice. Dodamo še semena granatnega jabolka. Puranje prsi narežemo na rezine, razporedimo jih po solati, prelijemo s sokom, ki je nastal pri pečenju, in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Golaž iz hobotnice
Džem iz bezgovih plodov
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.