© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sojino mleko s sokom granatnega jabolka

Veganski napitek

Sojino mleko s sokom granatnega jabolka

Veganski napitek

Čas priprave 5 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
/m/loader/final_group_loader/HCS_0114_p50-55_energy_for_loading/HCS_0114_p50-55_energy/

Sestavine

  • 1,5 dl soka granatnega jabolka
  • 1,25 dl sojinega mleka
  • 1 velika banana
  • 30 g tofuja
  • 1 žlička medu
  • 1 žlica mandljevih lističev
  • ledene kocke
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1,5 dl soka granatnega jabolka
  • 1,25 dl sojinega mleka
  • 1 velika banana
  • 30 g tofuja
  • 1 žlička medu
  • 1 žlica mandljevih lističev
  • ledene kocke

Postopek

1

Banano olupimo in narežemo na koščke. V posodo mešalnika vlijemo sok granatnega jabolka in sojino mleko ter dodamo dve kocki ledu.

2

Mešamo, da se led zdrobi, nato dodamo banano, tofu in med in sestavine gladko zmešamo. Napitek vlijemo v ohlajene kozarce in jih okrasimo z mandljevimi lističi.

Nasvet

Sojino mleko bi resnici na ljubo morali imenovati napitek, a se ga je zaradi podobnosti v teksturi, barvi in uporabi hitro prijel izraz mleko. Je rastlinskega izvora in najbolj priljubljena alternativa kravjemu mleku, saj mu je po prehranskih vrednostih tudi najbolj podobno. Čeprav je po vsebnosti proteinov primerljivo s kravjim mlekom, ima manj vitaminov in ne vsebuje kalcija, zato mu vitamine in kalcij pogosto dodajajo. Najbolje je, če izberete ekološko pridelano sojino mleko in se izognete gensko modificirani soji, ki v zadnjem času vse bolj buri duhove. Na trgovskih policah je včasih sojino mleko že sladkano, zato bodite pozorni na oznake na ovitku, kadar boste mleko uporabljali pri kuhi. Poda se h kavi ali črnemu čaju, uporabljamo ga lahko tudi pri peki slaščic in skoraj povsod, kjer recept predvideva mleko živalskega izvora. Sojino mleko je nekoliko gostejše in ima poseben okus, ki spominja na oreščke, zato da jedem prav posebno noto.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.