
Kaj boste skuhali danes?
Sladki prepečenec s praženimi jabolki in rozinami
Sladki prepečenec s praženimi jabolki in rozinami

Sestavine
- jabolka
- malce olja
- malo sladkorja
- nekaj kapljic limonovega soka
- zlate rozine
- sladki prepečenec

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- jabolka
- malce olja
- malo sladkorja
- nekaj kapljic limonovega soka
- zlate rozine
- sladki prepečenec
Postopek
Jabolka olupimo, odstranimo peščišča in jih narežemo na tanke rezine. Rezine nato narežemo na majhne koščke. V ponvici segrejemo malce olja in dodamo jabolka. Dodamo tudi sladkor (količina sladkorja je odvisna od kislosti jabolk in naših želja) in nekaj kapljic limonovega soka. Jabolka na hitro prepražimo, dodamo rozine in še malce prepražimo, da se rozine in jabolka zmehčajo. S pripravljenimi jabolki – toplimi ali ohlajenimi – obložimo sladki prepečenec in ponudimo.
Nasvet
Prepečenec se zelo dolgo obdrži v naši kuhinjski omarici, sploh kadar je tesno zaprt in mu vlaga ne more do živega. Zaradi izjemne praktičnosti so tanko narezane in sušene rezine kruha cenili že v daljni zgodovini – prepečenec so na svoja dolga potovanja nosili rimski vojaki, na plovbah okoli sveta so ga jedli mornarji in z njim so si visoko v gorah tešili lakoto pastirji. A današnji prepečenec je precej okusnejši in tako lepo hrustljav! Zato velikokrat zamenja kruh, čeprav je ta na voljo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečenice s samostansko mešanico
Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.
Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
Bogata enolončnica nariše nasmeh na ustnice – tudi na turoben zimski dan.