© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Burrata s pikantno granolo

Burrata, ta slastno kremasti italijanski sir, se dobro poda sladkim in slanim okusom

Burrata s pikantno granolo

Burrata, ta slastno kremasti italijanski sir, se dobro poda sladkim in slanim okusom

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
burrata

Sestavine

  • 2 krogli burrate
  • lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža
  • ekstra deviško oljčno olje
  • pest rukole
  • 1 žlica balzamičnega kisa

granola

  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 2 žlici bučnih semen
  • 50 g lešnikov brez kožic
  • 1 žlica sezamovih semen
  • 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
  • 2 žlički semen koriandra
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • 1⁄2 žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 1 žlica tekočega medu
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 beljak
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 2 krogli burrate
  • lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža
  • ekstra deviško oljčno olje
  • pest rukole
  • 1 žlica balzamičnega kisa

granola

  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 2 žlici bučnih semen
  • 50 g lešnikov brez kožic
  • 1 žlica sezamovih semen
  • 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
  • 2 žlički semen koriandra
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • 1⁄2 žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 1 žlica tekočega medu
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 beljak

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Vse sestavine za granolo damo v skledo in jih zmešamo. Mešanico stresemo na velik plitev pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 25 minut oziroma toliko časa, da se rjavo obarva; na sredini peke pomešamo in mešanico z robov premaknemo na sredino. Pustimo, da se malo ohladi.

2

Burrato odcedimo in na vsak krožnik položimo eno kroglo. Potresemo jo z limonovo lupinico in izdatno pobrizgamo z oljčnim oljem. Vsako posujemo s pestjo granole in postrežemo z rukolo, zabeljeno z balzamičnim kisom in limonovim sokom.

Ste vedeli?

Burrato so si sprva zamislili, da bi porabili ostanke mocarele, nato pa so ugotovili, da gre za okusno delikateso.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.