Kaj boste skuhali danes?
Burrata s pikantno granolo
Burrata, ta slastno kremasti italijanski sir, se dobro poda sladkim in slanim okusom
Burrata s pikantno granolo
Burrata, ta slastno kremasti italijanski sir, se dobro poda sladkim in slanim okusom
Sestavine
- 2 krogli burrate
- lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža
- ekstra deviško oljčno olje
- pest rukole
- 1 žlica balzamičnega kisa
granola
- 100 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici bučnih semen
- 50 g lešnikov brez kožic
- 1 žlica sezamovih semen
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički semen koriandra
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- 1⁄2 žličke zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica sojine omake
- 1 beljak
Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 2 krogli burrate
- lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža
- ekstra deviško oljčno olje
- pest rukole
- 1 žlica balzamičnega kisa
granola
- 100 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici bučnih semen
- 50 g lešnikov brez kožic
- 1 žlica sezamovih semen
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 2 žlički semen koriandra
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- 1⁄2 žličke zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica sojine omake
- 1 beljak
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Vse sestavine za granolo damo v skledo in jih zmešamo. Mešanico stresemo na velik plitev pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 25 minut oziroma toliko časa, da se rjavo obarva; na sredini peke pomešamo in mešanico z robov premaknemo na sredino. Pustimo, da se malo ohladi.
Burrato odcedimo in na vsak krožnik položimo eno kroglo. Potresemo jo z limonovo lupinico in izdatno pobrizgamo z oljčnim oljem. Vsako posujemo s pestjo granole in postrežemo z rukolo, zabeljeno z balzamičnim kisom in limonovim sokom.
Ste vedeli?
Burrato so si sprva zamislili, da bi porabili ostanke mocarele, nato pa so ugotovili, da gre za okusno delikateso.
Priljubljeni recepti
Polnjena maslena buča
Pečena zelenjava in tofu na nabodalu
Špageti s paradižnikovo salso in sardinami
Čokoladna kremna pita s pinjolami
Čokoladna različica toskanske klasike, torte della nonna