© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Burrata s pikantno granolo

Burrata, ta slastno kremasti italijanski sir, se dobro poda sladkim in slanim okusom

Burrata s pikantno granolo

Burrata, ta slastno kremasti italijanski sir, se dobro poda sladkim in slanim okusom

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
burrata

Sestavine

  • 2 krogli burrate
  • lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža
  • ekstra deviško oljčno olje
  • pest rukole
  • 1 žlica balzamičnega kisa

granola

  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 2 žlici bučnih semen
  • 50 g lešnikov brez kožic
  • 1 žlica sezamovih semen
  • 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
  • 2 žlički semen koriandra
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • 1⁄2 žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 1 žlica tekočega medu
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 beljak

Sestavine

  • 2 krogli burrate
  • lupinica 1 bio limone in sok 1⁄2 sadeža
  • ekstra deviško oljčno olje
  • pest rukole
  • 1 žlica balzamičnega kisa

granola

  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 2 žlici bučnih semen
  • 50 g lešnikov brez kožic
  • 1 žlica sezamovih semen
  • 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
  • 2 žlički semen koriandra
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • 1⁄2 žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 1 žlica tekočega medu
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 beljak

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Vse sestavine za granolo damo v skledo in jih zmešamo. Mešanico stresemo na velik plitev pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 25 minut oziroma toliko časa, da se rjavo obarva; na sredini peke pomešamo in mešanico z robov premaknemo na sredino. Pustimo, da se malo ohladi.

2

Burrato odcedimo in na vsak krožnik položimo eno kroglo. Potresemo jo z limonovo lupinico in izdatno pobrizgamo z oljčnim oljem. Vsako posujemo s pestjo granole in postrežemo z rukolo, zabeljeno z balzamičnim kisom in limonovim sokom.

Ste vedeli?

Burrato so si sprva zamislili, da bi porabili ostanke mocarele, nato pa so ugotovili, da gre za okusno delikateso.

Priljubljeni recepti

Govedina po tajsko

10 min
Enostavno

Flambiran piščanec s šparglji

Piščanca smo popekli in zalili s konjakom ter ga postregli v smetani, s pehtranom in svežimi šparglji.

50 min
Srednje zahtevno

Testenine z vongolami

Malce ekstravagantno razpoloženi smo jim dodali nasekljan svež čili.

25 min
Enostavno

Piščanec in zelenjava iz cvrtnika na vroči zrak

Ste že spoznali vse prednosti cvrtnika na vroči zrak?

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.