
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!

Sestavine
testo za palačinke
- 2,5 dl mleka
- 25 g kristalnega sladkorja
- 140 g moke
- 2 jajci
- sol
- olje za peko
sladki bešamel
- 5 dl mleka
- 20 g masla
- 50 g kristalnega sladkorja
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 40 g moke
- 3 kapljice mandljeve arome
- maslo za model
- 2,5 dl brusničnega kompota
- sladkor v prahu za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
testo za palačinke
- 2,5 dl mleka
- 25 g kristalnega sladkorja
- 140 g moke
- 2 jajci
- sol
- olje za peko
sladki bešamel
- 5 dl mleka
- 20 g masla
- 50 g kristalnega sladkorja
- 1 žlička vaniljevega sladkorja
- 40 g moke
- 3 kapljice mandljeve arome
- maslo za model
- 2,5 dl brusničnega kompota
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Najprej pripravimo testo za palačinke. Mleko gladko zmešamo s kristalnim sladkorjem in moko. Dodamo jajca in ščepec soli ter zmešamo z metlico za sneg. V teflonski ponvi spečemo na olju 8 zlato rumenih palačink.
Sedaj pripravimo še sladki bešamel. V kozici segrejemo maslo in na njem rahlo zarumenimo moko, zalijemo z mlekom in med stalnim mešanjem zavremo. Dodamo kristalni in vaniljev sladkor ter kuhljamo nekaj minut. Omako odstavimo in jo obogatimo z mandljevo aromo.
Okrogel model rahlo namastimo z maslom in na dno položimo dve palačinki. Palačinke namažemo s pripravljenim sladkim bešamelom, po njej pa porazdelimo malo brusničnega kompota. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin.
Sladko lazanjo iz palačink pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 15 do 20 minut. Potresemo jo s sladkorjem v prahu in še vročo ponudimo.