© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagnječje zarebrnice in bobov pire z meto

Gurmanski obed z zeleno spomladansko prilogo

Jagnječje zarebrnice in bobov pire z meto

Gurmanski obed z zeleno spomladansko prilogo

Čas priprave 25 min + luščenje in čiščenje boba ter mariniranje (po želji)
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jagnječje zarebrnice in bobov pire

Sestavine

  • 1 strok česna
  • 1 majhen rdeč čili
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 12 jagnječjih zarebrnic
  • kruh, ko postrežemo

bobov pire

  • sok 1⁄2 limone
  • 300 g izluščenega, očiščenega in kuhanega boba (pribl. 1,2 kg v strokih)
  • 3 žlice oljčnega olja
  • prgišče metinih listov
  • sol in poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 strok česna
  • 1 majhen rdeč čili
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 12 jagnječjih zarebrnic
  • kruh, ko postrežemo

bobov pire

  • sok 1⁄2 limone
  • 300 g izluščenega, očiščenega in kuhanega boba (pribl. 1,2 kg v strokih)
  • 3 žlice oljčnega olja
  • prgišče metinih listov
  • sol in poper

Postopek

1

Česen stremo, čili drobno sesekljamo. Zmešamo ju z limonovim sokom in oljčnim oljem. Kotlete obrežemo, jih ne- koliko potolčemo, položimo v posodo in prelijemo z marinado. Pokrijemo in pustimo, da se v hladilniku marinirajo eno uro, če imamo dovolj časa. Bob stresemo v multipraktik skupaj s polovico oljčnega olja, obilo soli in popra ter limonovim sokom. Zmeljemo v grob pire, ki ga predenemo v kozico.

2

Segrejemo rebrasto ponev in spečemo jagnječje kotlete. Tanjše pečemo po vsaki strani 2 do 3 minute, debelejše pa 3 do 4 minute. Medtem pri nizki temperaturi segrejemo pire. Meto grobo narežemo in jo dodamo pireju skupaj s preostalim oljčnim oljem. Solimo in popramo po okusu. Ponudimo po tri zarebrnice na osebo, zraven pa postrežemo skledo z bobovim pirejem in kruhom, s katerim bomo pomazali sokove.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.