
Kaj boste skuhali danes?
Jagnječje zarebrnice in bobov pire z meto
Gurmanski obed z zeleno spomladansko prilogo
Jagnječje zarebrnice in bobov pire z meto
Gurmanski obed z zeleno spomladansko prilogo

Sestavine
- 1 strok česna
- 1 majhen rdeč čili
- 1 žlica oljčnega olja
- 12 jagnječjih zarebrnic
- kruh, ko postrežemo
bobov pire
- sok 1⁄2 limone
- 300 g izluščenega, očiščenega in kuhanega boba (pribl. 1,2 kg v strokih)
- 3 žlice oljčnega olja
- prgišče metinih listov
- sol in poper

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 1 strok česna
- 1 majhen rdeč čili
- 1 žlica oljčnega olja
- 12 jagnječjih zarebrnic
- kruh, ko postrežemo
bobov pire
- sok 1⁄2 limone
- 300 g izluščenega, očiščenega in kuhanega boba (pribl. 1,2 kg v strokih)
- 3 žlice oljčnega olja
- prgišče metinih listov
- sol in poper
Postopek
Česen stremo, čili drobno sesekljamo. Zmešamo ju z limonovim sokom in oljčnim oljem. Kotlete obrežemo, jih ne- koliko potolčemo, položimo v posodo in prelijemo z marinado. Pokrijemo in pustimo, da se v hladilniku marinirajo eno uro, če imamo dovolj časa. Bob stresemo v multipraktik skupaj s polovico oljčnega olja, obilo soli in popra ter limonovim sokom. Zmeljemo v grob pire, ki ga predenemo v kozico.
Segrejemo rebrasto ponev in spečemo jagnječje kotlete. Tanjše pečemo po vsaki strani 2 do 3 minute, debelejše pa 3 do 4 minute. Medtem pri nizki temperaturi segrejemo pire. Meto grobo narežemo in jo dodamo pireju skupaj s preostalim oljčnim oljem. Solimo in popramo po okusu. Ponudimo po tri zarebrnice na osebo, zraven pa postrežemo skledo z bobovim pirejem in kruhom, s katerim bomo pomazali sokove.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Losos s porom v škrniclju
Solata iz paradižnika, avokada in koruze s pinjenčevim prelivom
Rozinov božični kolač
Medeni kipnik
Kipnik ali narastek izvira iz angleške kulinarične tradicije, a ga bomo tudi pri nas z veseljem posvojili