© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jagnječje zarebrnice in bobov pire z meto

Gurmanski obed z zeleno spomladansko prilogo

Jagnječje zarebrnice in bobov pire z meto

Gurmanski obed z zeleno spomladansko prilogo

Čas priprave 25 min + luščenje in čiščenje boba ter mariniranje (po želji)
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jagnječje zarebrnice in bobov pire

Sestavine

  • 1 strok česna
  • 1 majhen rdeč čili
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 12 jagnječjih zarebrnic
  • kruh, ko postrežemo

bobov pire

  • sok 1⁄2 limone
  • 300 g izluščenega, očiščenega in kuhanega boba (pribl. 1,2 kg v strokih)
  • 3 žlice oljčnega olja
  • prgišče metinih listov
  • sol in poper

Sestavine

  • 1 strok česna
  • 1 majhen rdeč čili
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 12 jagnječjih zarebrnic
  • kruh, ko postrežemo

bobov pire

  • sok 1⁄2 limone
  • 300 g izluščenega, očiščenega in kuhanega boba (pribl. 1,2 kg v strokih)
  • 3 žlice oljčnega olja
  • prgišče metinih listov
  • sol in poper

Postopek

1

Česen stremo, čili drobno sesekljamo. Zmešamo ju z limonovim sokom in oljčnim oljem. Kotlete obrežemo, jih ne- koliko potolčemo, položimo v posodo in prelijemo z marinado. Pokrijemo in pustimo, da se v hladilniku marinirajo eno uro, če imamo dovolj časa. Bob stresemo v multipraktik skupaj s polovico oljčnega olja, obilo soli in popra ter limonovim sokom. Zmeljemo v grob pire, ki ga predenemo v kozico.

2

Segrejemo rebrasto ponev in spečemo jagnječje kotlete. Tanjše pečemo po vsaki strani 2 do 3 minute, debelejše pa 3 do 4 minute. Medtem pri nizki temperaturi segrejemo pire. Meto grobo narežemo in jo dodamo pireju skupaj s preostalim oljčnim oljem. Solimo in popramo po okusu. Ponudimo po tri zarebrnice na osebo, zraven pa postrežemo skledo z bobovim pirejem in kruhom, s katerim bomo pomazali sokove.

Priljubljeni recepti

Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!

4 h
Enostavno

Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami

Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo

2 h 45 min
Zahtevno

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

15 min
Enostavno

Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem

Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti

6 h
Zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.