
Jagnječje zarebrnice in bobov pire z meto
Gurmanski obed z zeleno spomladansko prilogo
Jagnječje zarebrnice in bobov pire z meto
Gurmanski obed z zeleno spomladansko prilogo

Sestavine
- 1 strok česna
- 1 majhen rdeč čili
- 1 žlica oljčnega olja
- 12 jagnječjih zarebrnic
- kruh, ko postrežemo
bobov pire
- sok 1⁄2 limone
- 300 g izluščenega, očiščenega in kuhanega boba (pribl. 1,2 kg v strokih)
- 3 žlice oljčnega olja
- prgišče metinih listov
- sol in poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 strok česna
- 1 majhen rdeč čili
- 1 žlica oljčnega olja
- 12 jagnječjih zarebrnic
- kruh, ko postrežemo
bobov pire
- sok 1⁄2 limone
- 300 g izluščenega, očiščenega in kuhanega boba (pribl. 1,2 kg v strokih)
- 3 žlice oljčnega olja
- prgišče metinih listov
- sol in poper
Postopek
Česen stremo, čili drobno sesekljamo. Zmešamo ju z limonovim sokom in oljčnim oljem. Kotlete obrežemo, jih ne- koliko potolčemo, položimo v posodo in prelijemo z marinado. Pokrijemo in pustimo, da se v hladilniku marinirajo eno uro, če imamo dovolj časa. Bob stresemo v multipraktik skupaj s polovico oljčnega olja, obilo soli in popra ter limonovim sokom. Zmeljemo v grob pire, ki ga predenemo v kozico.
Segrejemo rebrasto ponev in spečemo jagnječje kotlete. Tanjše pečemo po vsaki strani 2 do 3 minute, debelejše pa 3 do 4 minute. Medtem pri nizki temperaturi segrejemo pire. Meto grobo narežemo in jo dodamo pireju skupaj s preostalim oljčnim oljem. Solimo in popramo po okusu. Ponudimo po tri zarebrnice na osebo, zraven pa postrežemo skledo z bobovim pirejem in kruhom, s katerim bomo pomazali sokove.