Kaj boste skuhali danes?
Jagnječje zarebrnice in bobov pire z meto
Gurmanski obed z zeleno spomladansko prilogo
Jagnječje zarebrnice in bobov pire z meto
Gurmanski obed z zeleno spomladansko prilogo
Sestavine
- 1 strok česna
- 1 majhen rdeč čili
- 1 žlica oljčnega olja
- 12 jagnječjih zarebrnic
- kruh, ko postrežemo
bobov pire
- sok 1⁄2 limone
- 300 g izluščenega, očiščenega in kuhanega boba (pribl. 1,2 kg v strokih)
- 3 žlice oljčnega olja
- prgišče metinih listov
- sol in poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 strok česna
- 1 majhen rdeč čili
- 1 žlica oljčnega olja
- 12 jagnječjih zarebrnic
- kruh, ko postrežemo
bobov pire
- sok 1⁄2 limone
- 300 g izluščenega, očiščenega in kuhanega boba (pribl. 1,2 kg v strokih)
- 3 žlice oljčnega olja
- prgišče metinih listov
- sol in poper
Postopek
Česen stremo, čili drobno sesekljamo. Zmešamo ju z limonovim sokom in oljčnim oljem. Kotlete obrežemo, jih ne- koliko potolčemo, položimo v posodo in prelijemo z marinado. Pokrijemo in pustimo, da se v hladilniku marinirajo eno uro, če imamo dovolj časa. Bob stresemo v multipraktik skupaj s polovico oljčnega olja, obilo soli in popra ter limonovim sokom. Zmeljemo v grob pire, ki ga predenemo v kozico.
Segrejemo rebrasto ponev in spečemo jagnječje kotlete. Tanjše pečemo po vsaki strani 2 do 3 minute, debelejše pa 3 do 4 minute. Medtem pri nizki temperaturi segrejemo pire. Meto grobo narežemo in jo dodamo pireju skupaj s preostalim oljčnim oljem. Solimo in popramo po okusu. Ponudimo po tri zarebrnice na osebo, zraven pa postrežemo skledo z bobovim pirejem in kruhom, s katerim bomo pomazali sokove.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo
Ta pečenka se vam bo kar topila v ustih s krompirjem in zelenjavo zraven!
Divjačinska pečenka Wellington z divjimi gobami
Imenitna glavna jed za slavnostno kosilo ali večerjo
Dvonadstropna čokoladna torta z jagodičjem
Impresivna torta za poroke in druge velike priložnosti