
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni mousse
Slastna rahla pena s temno čokolado – popoln posladek po francosko
Čokoladni mousse
Slastna rahla pena s temno čokolado – popoln posladek po francosko

Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 2 žlici brendija
- 3 beljaki
- 50 g drobnega rjavega sladkorja
- 1 dl sladke smetane za stepanje
- sladkor v prahu za posip
- hrustljavi piškoti, ko postrežemo

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 2 žlici brendija
- 3 beljaki
- 50 g drobnega rjavega sladkorja
- 1 dl sladke smetane za stepanje
- sladkor v prahu za posip
- hrustljavi piškoti, ko postrežemo
Postopek
Naribamo 50 g temne čokolade in jo prihranimo za pozneje, preostali del pa nalomimo na majhne, približno enako velike koščke in jih stopimo nad vodno kopeljo. Kozico z vodo odstavimo s plošče, posodo s čokolado pa obdržimo nad kozico.
Beljake v veliki skledi stepemo v sneg. Dodamo polovico sladkorja, ponovno stepamo, dodamo še preostali sladkor in stepamo, da dobimo trd svetleč sneg. V drugi skledi stepemo sladko smetano.
Stopljeno čokolado odstavimo z vodne kopeli, dodamo brendi, ki naj bo sobne temperature, sicer se čokolada lahko sesiri, in dobro premešamo. V čokolado vmešamo zvrhano žlico snega, da jo zrahljamo, nato jo dodamo preostalemu snegu ter počasi in previdno premešamo. Čokolado moramo enakomerno vmešati v sneg. Vmešamo še sladko smetano in dve tretjini naribane čokolade.
Čokoladni mousse razdelimo v šest skodelic za kavo ali čaj in jih damo v hladilnik. Mousse hladimo vsaj 2 uri, lahko tudi čez noč. Kremo posujemo s preostalo naribano čokolado in sladkorjem v prahu. Skodelice postrežemo na krožničkih, zraven pa ponudimo hrustljave piškote.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zeleni gaspačo
Zelena različica klasične španske hladne juhe. S cvetličnimi ledenimi kockami je še posebno lepa.
Šunkini zvitki s sirnim namazom, hrenom in orehi
Velikonočna uspešnica, ki si jo pripravimo tudi na kakšen manj prazničen večer