
Čokoladni mousse
Slastna rahla pena s temno čokolado – popoln posladek po francosko
Čokoladni mousse
Slastna rahla pena s temno čokolado – popoln posladek po francosko

Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 2 žlici brendija
- 3 beljaki
- 50 g drobnega rjavega sladkorja
- 1 dl sladke smetane za stepanje
- sladkor v prahu za posip
- hrustljavi piškoti, ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 2 žlici brendija
- 3 beljaki
- 50 g drobnega rjavega sladkorja
- 1 dl sladke smetane za stepanje
- sladkor v prahu za posip
- hrustljavi piškoti, ko postrežemo
Postopek
Naribamo 50 g temne čokolade in jo prihranimo za pozneje, preostali del pa nalomimo na majhne, približno enako velike koščke in jih stopimo nad vodno kopeljo. Kozico z vodo odstavimo s plošče, posodo s čokolado pa obdržimo nad kozico.
Beljake v veliki skledi stepemo v sneg. Dodamo polovico sladkorja, ponovno stepamo, dodamo še preostali sladkor in stepamo, da dobimo trd svetleč sneg. V drugi skledi stepemo sladko smetano.
Stopljeno čokolado odstavimo z vodne kopeli, dodamo brendi, ki naj bo sobne temperature, sicer se čokolada lahko sesiri, in dobro premešamo. V čokolado vmešamo zvrhano žlico snega, da jo zrahljamo, nato jo dodamo preostalemu snegu ter počasi in previdno premešamo. Čokolado moramo enakomerno vmešati v sneg. Vmešamo še sladko smetano in dve tretjini naribane čokolade.
Čokoladni mousse razdelimo v šest skodelic za kavo ali čaj in jih damo v hladilnik. Mousse hladimo vsaj 2 uri, lahko tudi čez noč. Kremo posujemo s preostalo naribano čokolado in sladkorjem v prahu. Skodelice postrežemo na krožničkih, zraven pa ponudimo hrustljave piškote.