© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Široki rezanci z bobom na način karbonara

Široki rezanci z bobom na način karbonara

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2–3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lets eat more broad beansin seasonPappardelle broad bean carbonara

Sestavine

  • 85 g pancete
  • 100 g izluščenega boba brez kožic (400 g v strokih)
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici sladke smetane
  • 200 g širokih rezancev
  • 50 g naribanega parmezana
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 85 g pancete
  • 100 g izluščenega boba brez kožic (400 g v strokih)
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici sladke smetane
  • 200 g širokih rezancev
  • 50 g naribanega parmezana

Postopek

1

V veliki posodi zavremo osoljeno vodo in skuhamo testenine po navodilih proizvajalca. Medtem segrejemo ponev in približno 8 minut pražimo panceto, da se hrustljavo zapeče. Nato priložimo bob in ga zmešamo z maščobo v ponvi. V manjši skledi zmešamo oba rumenjaka s smetano in začinimo z veliko črnega popra.

2

Kuhane testenine odcedimo (malo vode prihranimo) in zmešamo s panceto in bobom v ponvi. Dodamo mešanico rumenjakov in smetane ter premešamo, da se vse dobro razporedi. Po potrebi dodamo malo vode, ki smo jo prihranili. Vmešamo še polovico parmezana, tako da se omaka prime na testenine, nato jih posujemo še s preostalim parmezanom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.