© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Drobljenec z jagodami in rabarbaro

Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.

Drobljenec z jagodami in rabarbaro

Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
drobljenec z jagodami in rabarbaro

Sestavine

drobljenec

  • 140 g moke
  • 50 g mletih mandljev
  • 100 g drobnega rjavega sladkorja
  • 100 g narezanega masla
  • 25 g mandljevih lističev

sadna plast

  • 85 g rjavega sladkorja
  • 1 zvrhana žlica koruznega škroba
  • 450 g jagod
  • 450 g stebel rabarbare (brez listov)
  • vaniljin sladoled, ko postrežemo (po želji)

Sestavine

drobljenec

  • 140 g moke
  • 50 g mletih mandljev
  • 100 g drobnega rjavega sladkorja
  • 100 g narezanega masla
  • 25 g mandljevih lističev

sadna plast

  • 85 g rjavega sladkorja
  • 1 zvrhana žlica koruznega škroba
  • 450 g jagod
  • 450 g stebel rabarbare (brez listov)
  • vaniljin sladoled, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Za drobljenec v skledi zmešamo moko, mlete mandlje in sladkor ter v mešanico vtremo maslo, kot bi delali krhko testo. Mešanico enakomerno razporedimo po velikem pekaču in naredimo manjše grudice, tako da mešanico stiskamo s prsti. Pečemo 10 minut.

2

Pripravimo sadje. Jagode očistimo in večje razpolovimo, rabarbaro pa olupimo in narežemo na večje koščke. Sladkor in koruzni škrob zmešamo v večji skledi, nato dodamo še jagode in rabarbaro ter premešamo. Mešanico stresemo v kozico in kuhamo na nizki temperaturi, da se sadje malo zmehča in se sokovi, ki jih spusti sadje, zgostijo. Občasno premešamo.

3

Sadno mešanico stresemo v ognjevarno posodo, pri čemer iz kozice postrgamo vse nabrane zgoščene sokove. Mandljeve lističe dodamo drobljencu in ga potresemo po sadju. Pečemo 20 minut, da je sadje mehko, drobljenec pa zlato zapečen. Sladico nekoliko ohladimo in še toplo postrežemo. Zraven lahko ponudimo vaniljin sladoled.

Priljubljeni recepti

Boršč

Enostavno

Losos s špinačo in kaprno omako

Kadar se vam ne da kuhati, je ta recept enkraten za vas.

15 min
Enostavno

Cimetove zvezdice

Diši po praznikih! Cimetove zvezdice ne smejo manjkati v nobeni škatli piškotov ...

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.