
Drobljenec z jagodami in rabarbaro
Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.
Drobljenec z jagodami in rabarbaro
Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.

Sestavine
drobljenec
- 140 g moke
- 50 g mletih mandljev
- 100 g drobnega rjavega sladkorja
- 100 g narezanega masla
- 25 g mandljevih lističev
sadna plast
- 85 g rjavega sladkorja
- 1 zvrhana žlica koruznega škroba
- 450 g jagod
- 450 g stebel rabarbare (brez listov)
- vaniljin sladoled, ko postrežemo (po želji)

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
drobljenec
- 140 g moke
- 50 g mletih mandljev
- 100 g drobnega rjavega sladkorja
- 100 g narezanega masla
- 25 g mandljevih lističev
sadna plast
- 85 g rjavega sladkorja
- 1 zvrhana žlica koruznega škroba
- 450 g jagod
- 450 g stebel rabarbare (brez listov)
- vaniljin sladoled, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Za drobljenec v skledi zmešamo moko, mlete mandlje in sladkor ter v mešanico vtremo maslo, kot bi delali krhko testo. Mešanico enakomerno razporedimo po velikem pekaču in naredimo manjše grudice, tako da mešanico stiskamo s prsti. Pečemo 10 minut.
Pripravimo sadje. Jagode očistimo in večje razpolovimo, rabarbaro pa olupimo in narežemo na večje koščke. Sladkor in koruzni škrob zmešamo v večji skledi, nato dodamo še jagode in rabarbaro ter premešamo. Mešanico stresemo v kozico in kuhamo na nizki temperaturi, da se sadje malo zmehča in se sokovi, ki jih spusti sadje, zgostijo. Občasno premešamo.
Sadno mešanico stresemo v ognjevarno posodo, pri čemer iz kozice postrgamo vse nabrane zgoščene sokove. Mandljeve lističe dodamo drobljencu in ga potresemo po sadju. Pečemo 20 minut, da je sadje mehko, drobljenec pa zlato zapečen. Sladico nekoliko ohladimo in še toplo postrežemo. Zraven lahko ponudimo vaniljin sladoled.