© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Krhki flancati

Krhki flancati

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
str.-18-scaled_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 150 g moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 3 rumenjaki
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlica belega vina
  • olje za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Sestavine

  • 150 g moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 3 rumenjaki
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlica belega vina
  • olje za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Iz sestavin zamesimo testo, ki mora biti gosto kot za rezance. Testo tanko razvaljamo na pomokani delovni površini (najlepše ga razvaljamo s strojčkom za rezance). Z metlico skrbno pometemo odvečno moko, saj se, če tega ne naredimo, olje peni, ko flancate cvremo.

2

Iz testene krpe z nazobčanim koleščkom izrežemo različne oblike flancatov:

(1) z različno velikimi nazobčanimi obodci izrežemo rozete in jih sestavimo v rožico, ki jo zlepimo s kapljico beljaka;

(2) izrežemo pravokotnik, ki ga po sredi zarežemo in eno stranico pravokotnika prepognemo skozi odprtino;

(3) izrežemo pravokotnik in zarežemo tri zareze, trakove pa prepletemo, da dobimo kepo trakov.

3

Flancate ocvremo v maščobi, jih razmastimo na papirnatem prtiču in potresemo s sladkorjem v prahu.

Priljubljeni recepti

Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem

Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere

1 h
Enostavno

Potrebušina v viskiju

3 h 45 min
Enostavno

Šarkelj po ameriško

Šarkelj iz orehov, ki se prileže na čajanki.

1 h 50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.