Kaj boste skuhali danes?
Sir za žar na nabodalih s kutinovim želejem
Nabodala za žar, ki že dišijo po jeseni ...
Sir za žar na nabodalih s kutinovim želejem
Nabodala za žar, ki že dišijo po jeseni ...
Sestavine
- 100 g kutinovega želeja (sira) ali marmelade
- 3 žlice suhega šerija
- 500 g sira za žar
- rastlinsko olje za peko
Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 100 g kutinovega želeja (sira) ali marmelade
- 3 žlice suhega šerija
- 500 g sira za žar
- rastlinsko olje za peko
Postopek
Kutinov žele in šeri pri nizki temperaturi razpustimo v majhni kozici. Nastala bo sirupu podobna mešanica, nato jo pustimo, da se malo ohladi.
Sir za žar narežemo na kose, velike približno 2 x 6 cm in debele približno 1 cm. Nataknemo jih na nabodala in obilno premažemo s kutinovo glazuro.
Rešetko žara namažemo z oljem, nato žar zakurimo, počakamo, da plameni pojenjajo in nastane siva žerjavica (ali pa razgrejemo naoljeno rebrasto ponev). Nabodala pečemo 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se sir zlato rjavo zapeče in dobi ožgane proge. Nabodala obrnemo šele, ko se sir sam odlepi od žara, za obračanje pa uporabimo prijemalke. Pečen sir pokapamo z malo limone ali šerijevega kisa in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečeni makarončki s cvetačo in sirom
Izboljšana različica slavnega mac'n'cheesa
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek
Pečeni piščanec z zelenjavo, čičerko in sirom feta
Mediteranska piščančja pečenka