© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sir za žar na nabodalih s kutinovim želejem

Nabodala za žar, ki že dišijo po jeseni ...

Sir za žar na nabodalih s kutinovim želejem

Nabodala za žar, ki že dišijo po jeseni ...

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sir za žar na nabodalih s kutinovim želejem

Sestavine

  • 100 g kutinovega želeja (sira) ali marmelade
  • 3 žlice suhega šerija
  • 500 g sira za žar
  • rastlinsko olje za peko

Sestavine

  • 100 g kutinovega želeja (sira) ali marmelade
  • 3 žlice suhega šerija
  • 500 g sira za žar
  • rastlinsko olje za peko

Postopek

1

Kutinov žele in šeri pri nizki temperaturi razpustimo v majhni kozici. Nastala bo sirupu podobna mešanica, nato jo pustimo, da se malo ohladi.

2

Sir za žar narežemo na kose, velike približno 2 x 6 cm in debele približno 1 cm. Nataknemo jih na nabodala in obilno premažemo s kutinovo glazuro.

3

Rešetko žara namažemo z oljem, nato žar zakurimo, počakamo, da plameni pojenjajo in nastane siva žerjavica (ali pa razgrejemo naoljeno rebrasto ponev). Nabodala pečemo 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se sir zlato rjavo zapeče in dobi ožgane proge. Nabodala obrnemo šele, ko se sir sam odlepi od žara, za obračanje pa uporabimo prijemalke. Pečen sir pokapamo z malo limone ali šerijevega kisa in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Čokoladni hruškov kolač

Kolač s hruškami za idealen jesenski poobedek

1 h 20 min
Enostavno

Pogača z mocarelo, baziliko in pinjolami

V obedovanju na prostem je nekaj čarobnega, naj bo v bližnjem parku ali ko se odpravimo na izlet na morje.

Enostavno

Narastek z rogljički

Kruhov narastek malo drugače, s francoskimi rogljički namesto kruha in s pridihom Bližnjega vzhoda

1 h
Enostavno

Malinove rezine z jabolkom

Jabolka so spet v akciji! Seveda ne mislimo na tisto na prodajnih policah, ampak v naših pečicah.

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.