© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sir na žaru v solati z limonasto lečo, čičerko in peso

Popolna izbira za vse ljubitelje sira in žara.

Sir na žaru v solati z limonasto lečo, čičerko in peso

Popolna izbira za vse ljubitelje sira in žara.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Sir na žaru v solati z limonasto lečo, čičerko in peso

Sestavine

  • 200 g puyske zelene leče
  • 2 limoni
  • 1 rdeča čebula
  • sol in poper
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 žlice kaper
  • 1 pločevinka (400 g) čičerke
  • 250 g kuhane rdeče pese
  • majhen šopek peteršilja
  • 250 g sira za žar
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g puyske zelene leče
  • 2 limoni
  • 1 rdeča čebula
  • sol in poper
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 žlice kaper
  • 1 pločevinka (400 g) čičerke
  • 250 g kuhane rdeče pese
  • majhen šopek peteršilja
  • 250 g sira za žar

Postopek

1

Lečo v vrelem kropu kuhamo 20 do 25 minut, da se ravno skuha. Medtem v skledo stisnemo sok 1 limone. Dodamo na tanke trakove narezano čebulo in ščep soli ter stisnemo z rokami. Postavimo na stran.

2

Drobno naribamo lupinico druge limone in jo prihranimo za sir, sok pa stisnemo v kozarček z navojnim pokrovč‑ kom. Dodamo olje, malo soli in popra ter grobo nasekljane kapre. Dobro pretresemo in prihranimo. Ko je leča kuhana, jo odcedimo, stresemo v veliko skledo in dodamo odcejeno in oplaknjeno čičerko. Takoj zmešamo s prelivom, nato narahlo primešamo še na trakce narezano peso, grobo nasekljan peteršilj, marinirano čebulo in njen sok.

3

Sir za žar narežemo na 8 rezin. Na srednjem ognju segrejemo ponev in na njem pečemo sir 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se zlato rjavo obarva. Sir posujemo z limonovo lupinico, z njim obložimo solato in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.