Kaj boste skuhali danes?
Sir na žaru v solati z limonasto lečo, čičerko in peso
Popolna izbira za vse ljubitelje sira in žara.
Sir na žaru v solati z limonasto lečo, čičerko in peso
Popolna izbira za vse ljubitelje sira in žara.
Sestavine
- 200 g puyske zelene leče
- 2 limoni
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice kaper
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 250 g kuhane rdeče pese
- majhen šopek peteršilja
- 250 g sira za žar
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 200 g puyske zelene leče
- 2 limoni
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice kaper
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 250 g kuhane rdeče pese
- majhen šopek peteršilja
- 250 g sira za žar
Postopek
Lečo v vrelem kropu kuhamo 20 do 25 minut, da se ravno skuha. Medtem v skledo stisnemo sok 1 limone. Dodamo na tanke trakove narezano čebulo in ščep soli ter stisnemo z rokami. Postavimo na stran.
Drobno naribamo lupinico druge limone in jo prihranimo za sir, sok pa stisnemo v kozarček z navojnim pokrovč‑ kom. Dodamo olje, malo soli in popra ter grobo nasekljane kapre. Dobro pretresemo in prihranimo. Ko je leča kuhana, jo odcedimo, stresemo v veliko skledo in dodamo odcejeno in oplaknjeno čičerko. Takoj zmešamo s prelivom, nato narahlo primešamo še na trakce narezano peso, grobo nasekljan peteršilj, marinirano čebulo in njen sok.
Sir za žar narežemo na 8 rezin. Na srednjem ognju segrejemo ponev in na njem pečemo sir 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se zlato rjavo obarva. Sir posujemo z limonovo lupinico, z njim obložimo solato in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Drobljenec z jagodami in rabarbaro
Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.
Nadevani bučkini cvetovi z olivnim prelivom
Veganska rožičeva potica s suhimi figami
Potica s katero boste presegli svoje babice