
Kaj boste skuhali danes?
Sir na žaru v solati z limonasto lečo, čičerko in peso
Popolna izbira za vse ljubitelje sira in žara.
Sir na žaru v solati z limonasto lečo, čičerko in peso
Popolna izbira za vse ljubitelje sira in žara.

Sestavine
- 200 g puyske zelene leče
- 2 limoni
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice kaper
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 250 g kuhane rdeče pese
- majhen šopek peteršilja
- 250 g sira za žar

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 200 g puyske zelene leče
- 2 limoni
- 1 rdeča čebula
- sol in poper
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice kaper
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 250 g kuhane rdeče pese
- majhen šopek peteršilja
- 250 g sira za žar
Postopek
Lečo v vrelem kropu kuhamo 20 do 25 minut, da se ravno skuha. Medtem v skledo stisnemo sok 1 limone. Dodamo na tanke trakove narezano čebulo in ščep soli ter stisnemo z rokami. Postavimo na stran.
Drobno naribamo lupinico druge limone in jo prihranimo za sir, sok pa stisnemo v kozarček z navojnim pokrovč‑ kom. Dodamo olje, malo soli in popra ter grobo nasekljane kapre. Dobro pretresemo in prihranimo. Ko je leča kuhana, jo odcedimo, stresemo v veliko skledo in dodamo odcejeno in oplaknjeno čičerko. Takoj zmešamo s prelivom, nato narahlo primešamo še na trakce narezano peso, grobo nasekljan peteršilj, marinirano čebulo in njen sok.
Sir za žar narežemo na 8 rezin. Na srednjem ognju segrejemo ponev in na njem pečemo sir 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se zlato rjavo obarva. Sir posujemo z limonovo lupinico, z njim obložimo solato in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lazanja z bučkami in morskimi sadeži
Nabodalca s češnjevim paradižnikom, mini mocarelo in baziliko
Orientalska enolončnica s čičerko, paradižnikom in špinačo
Ta enolončnica je odlična ideja za "meal prep"