Kaj boste skuhali danes?
Šopska solata
Šopska solata
Sestavine
- 3 zreli paradižniki
- 1 kumara
- 2 zeleni papriki
- 1 čebula
- 250 g belega sira v slanici
- 2 žlici olja
- sol
Vse, kar vas je kadarkoli zanimalo o francoski solati
Nepogrešljiva praznična klasika skriva neizmerno pestro zgodbo. Bi jo morali imenovati ruska, ali ji lahko dodamo jajce in zakaj jo imamo tako radi?
Jaffa sladice, kot jih še ne poznate
Nekoč smo pripravljali jaffa pecivo, danes pa klasični duet čokolade in citrusov raje združujemo v trendne kozarčke in sočne narastke.
Tradicionalna mineštra, ki še posebno tekne pozimi
Pašta fižol je ena najbolj razširjenih jedi v Italiji, na območju slovenskega Primorja in Istre, pa tudi čez mejo sega, vse do Kvarnerja in Dalmacije. Kako jo pripraviti?
Sestavine
- 3 zreli paradižniki
- 1 kumara
- 2 zeleni papriki
- 1 čebula
- 250 g belega sira v slanici
- 2 žlici olja
- sol
Postopek
Zelenjavo operemo, očistimo in narežemo na kocke, čebulo pa sesekljamo. Tudi sir narežemo na kocke ali pa ga naribamo. Vse sestavine damo v skledo, solimo, pokapljamo z oljem in premešamo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pokrita brokolijeva pita z gorgonzolo
Brokoli krepi imunski sistem. Njegove cvetke smo ovili v listnato testo in mu dodali italijansko gorgonzolo.
Kuhan jabolčnik
Namesto kuhanega vina, punča ali čaja z rumom naj bo za spremembo tokrat - kuhan jabolčnik.
Prge (tepke) v kisu
Recept, s katerim ohranjamo pestro domačo kulinarično tradicijo