
Sardele v parmezanovi skorjici z omako iz svežega paradižnika
Način kako pripraviti hrustljave sardele.
Sardele v parmezanovi skorjici z omako iz svežega paradižnika
Način kako pripraviti hrustljave sardele.

Sestavine
- 20 filejev sardel brez kosti
- moka za povaljanje
- 1 jajce
- 2 žlici mleka
- 70 g krušnih drobtin
- 60 g grobo naribanega parmezana
- olje za cvrenje
- lističi sveže bazilike za okras
paradižnikova omaka
- sol
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 5 srednje velikih paradižnikov
- 2 žlički sladkorja
- 0,8 dl suhega belega vina
- 2 žlici tanko narezanih lističev bazilike

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 20 filejev sardel brez kosti
- moka za povaljanje
- 1 jajce
- 2 žlici mleka
- 70 g krušnih drobtin
- 60 g grobo naribanega parmezana
- olje za cvrenje
- lističi sveže bazilike za okras
paradižnikova omaka
- sol
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 5 srednje velikih paradižnikov
- 2 žlički sladkorja
- 0,8 dl suhega belega vina
- 2 žlici tanko narezanih lističev bazilike
Postopek
V posodici pomešamo jajce in mleko. V drugi posodici pomešamo parmezan in krušne drobtine. Očiščene sardele rahlo solimo, povaljamo v moki in jih otresemo, da višek moke odpade, nato jih pomočimo v jajčno mešanico in nazadnje povaljamo v mešanici parmezana in drobtin. Zložimo jih na krožnik, pokrijemo in hladimo v hladilniku približno 30 minut.
Nato v ponvi dobro segrejemo olje in v njem sardele ocvremo v manjših količinah. Ko postanejo zlato rjave, jih prenesemo na papirnato kuhinjsko brisačo, da se odvečno olje vpije.
Za paradižnikovo omako čebulo in česen olupimo in na drobno nasekljamo. Paradižnik operemo, mu odstranimo semenje in ga narežemo na večje kocke. V večji kozici segrejemo oljčno olje in ob mešanju popražimo česen in čebulo. Dodamo paradižnik, sladkor in vino ter na nizkem ognju nepokrito kuhamo 20 minut, da se omaka zgosti. Dodamo na tanke trakove narezano svežo baziliko.
Ocvrte sardele v parmezanovi skorjici ponudimo z omako iz svežega paradižnika in okrasimo z lističi bazilike.