
Sardele v parmezanovi skorjici z omako iz svežega paradižnika
Način kako pripraviti hrustljave sardele.
Sardele v parmezanovi skorjici z omako iz svežega paradižnika
Način kako pripraviti hrustljave sardele.

Sestavine
- 20 filejev sardel brez kosti
- moka za povaljanje
- 1 jajce
- 2 žlici mleka
- 70 g krušnih drobtin
- 60 g grobo naribanega parmezana
- olje za cvrenje
- lističi sveže bazilike za okras
paradižnikova omaka
- sol
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 5 srednje velikih paradižnikov
- 2 žlički sladkorja
- 0,8 dl suhega belega vina
- 2 žlici tanko narezanih lističev bazilike

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 20 filejev sardel brez kosti
- moka za povaljanje
- 1 jajce
- 2 žlici mleka
- 70 g krušnih drobtin
- 60 g grobo naribanega parmezana
- olje za cvrenje
- lističi sveže bazilike za okras
paradižnikova omaka
- sol
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 5 srednje velikih paradižnikov
- 2 žlički sladkorja
- 0,8 dl suhega belega vina
- 2 žlici tanko narezanih lističev bazilike
Postopek
V posodici pomešamo jajce in mleko. V drugi posodici pomešamo parmezan in krušne drobtine. Očiščene sardele rahlo solimo, povaljamo v moki in jih otresemo, da višek moke odpade, nato jih pomočimo v jajčno mešanico in nazadnje povaljamo v mešanici parmezana in drobtin. Zložimo jih na krožnik, pokrijemo in hladimo v hladilniku približno 30 minut.
Nato v ponvi dobro segrejemo olje in v njem sardele ocvremo v manjših količinah. Ko postanejo zlato rjave, jih prenesemo na papirnato kuhinjsko brisačo, da se odvečno olje vpije.
Za paradižnikovo omako čebulo in česen olupimo in na drobno nasekljamo. Paradižnik operemo, mu odstranimo semenje in ga narežemo na večje kocke. V večji kozici segrejemo oljčno olje in ob mešanju popražimo česen in čebulo. Dodamo paradižnik, sladkor in vino ter na nizkem ognju nepokrito kuhamo 20 minut, da se omaka zgosti. Dodamo na tanke trakove narezano svežo baziliko.
Ocvrte sardele v parmezanovi skorjici ponudimo z omako iz svežega paradižnika in okrasimo z lističi bazilike.
Nasvet
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Polnjene bučke v pečici
Steak s korenovkami in peteršiljevim pestom
steak popoln za nedeljsko kosilo z raznoliko zelenjavo
Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami
Sladki sirup je lahko tudi simpatično darilce