
Gobova rižota s kvinojo in timijanom
S kvinojo za prijetno oreškast okus
Gobova rižota s kvinojo in timijanom
S kvinojo za prijetno oreškast okus

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 350 g jurčkov
- 100 g kvinoje
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 170 g riža za rižoto
- pest timijanovih lističev
- pest sveže naribanega parmezana za posip
- 50 g rukole za posip

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 350 g jurčkov
- 100 g kvinoje
- 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
- 170 g riža za rižoto
- pest timijanovih lističev
- pest sveže naribanega parmezana za posip
- 50 g rukole za posip
Postopek
Jurčke skrbno očistimo, operemo in narežemo na tanke lističe. V ponvi segrejemo olje in gobe 2 do 3 minute pražimo. Vmešamo kvinojo in dodamo malo tople jušne osnove; jušna osnova naj bo v ločeni posodi na toplem. Mešamo, dokler kvinoja ne vpije vse tekočine. Vmešamo še riž in spet vlijemo malo juhe. Mešamo, da riž in kvinoja popijeta vso tekočino. Tekočino postopno dolivamo tako dolgo, da postaneta riž in kvinoja mehka.
Vmešamo še timijanove lističe in jed razdelimo na 4 krožnike, posujemo s parmezanom in rukolo ter postrežemo.