Kaj boste skuhali danes?
Pilav z bučo, gobami in gorgonzolo
Pilav z bučo, gobami in gorgonzolo
Sestavine
- 200 g maslene buče
- 1 velika čebula
- 3 stroki česna
- 1 žlička repičnega olja
- 150 g majhnih šampinjonov
- 125 g riža basmati
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- 10 suhih gob
- 2 žlički svežega žajblja
- šopek peteršilja
- 40 g gorgonzole
- črni poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 200 g maslene buče
- 1 velika čebula
- 3 stroki česna
- 1 žlička repičnega olja
- 150 g majhnih šampinjonov
- 125 g riža basmati
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- 10 suhih gob
- 2 žlički svežega žajblja
- šopek peteršilja
- 40 g gorgonzole
- črni poper
Postopek
Bučo olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. Čebulo razpolovimo in narežemo na rezance, česen drobno sesekljamo. V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in česen ter pražimo 5 minut. Česnu in čebuli primešamo bučo in gobe ter pražimo še nekaj minut. Vmešamo še riž in prilijemo jušno osnovo. Vse dobro premešamo, dodamo nasekljane suhe gobe, nasekljan žajbelj in stebla peteršilja (lističe prihranimo). Kozico pokrijemo s pokrovko in na nizki temperaturi kuhamo 35 do 40 minut, da se riž zmehča – proti koncu pokusimo in po potrebi prilijemo še malo vode (če je riž vsrkal vso juho). Če je tekočine še veliko, pa kozico odkrijemo in kuhamo dodatnih 5 do 10 minut.
Kozico odstavimo s štedilnika, v jed vmešamo nasekljane listke peteršilja in nadrobljen sir. Začinimo s črnim poprom in pustimo, da pilav 5 minut počiva, nato ga postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara