
Pilav z bučo, gobami in gorgonzolo
Pilav z bučo, gobami in gorgonzolo

Sestavine
- 200 g maslene buče
- 1 velika čebula
- 3 stroki česna
- 1 žlička repičnega olja
- 150 g majhnih šampinjonov
- 125 g riža basmati
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- 10 suhih gob
- 2 žlički svežega žajblja
- šopek peteršilja
- 40 g gorgonzole
- črni poper

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 200 g maslene buče
- 1 velika čebula
- 3 stroki česna
- 1 žlička repičnega olja
- 150 g majhnih šampinjonov
- 125 g riža basmati
- 7 dl zelenjavne jušne osnove
- 10 suhih gob
- 2 žlički svežega žajblja
- šopek peteršilja
- 40 g gorgonzole
- črni poper
Postopek
Bučo olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. Čebulo razpolovimo in narežemo na rezance, česen drobno sesekljamo. V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in česen ter pražimo 5 minut. Česnu in čebuli primešamo bučo in gobe ter pražimo še nekaj minut. Vmešamo še riž in prilijemo jušno osnovo. Vse dobro premešamo, dodamo nasekljane suhe gobe, nasekljan žajbelj in stebla peteršilja (lističe prihranimo). Kozico pokrijemo s pokrovko in na nizki temperaturi kuhamo 35 do 40 minut, da se riž zmehča – proti koncu pokusimo in po potrebi prilijemo še malo vode (če je riž vsrkal vso juho). Če je tekočine še veliko, pa kozico odkrijemo in kuhamo dodatnih 5 do 10 minut.
Kozico odstavimo s štedilnika, v jed vmešamo nasekljane listke peteršilja in nadrobljen sir. Začinimo s črnim poprom in pustimo, da pilav 5 minut počiva, nato ga postrežemo.