Kaj boste skuhali danes?
Ribji paprikaš
Ribji paprikaš
Sestavine
- za 4- do 5-litrski kotliček:
- 2 kg krapa (2 srednje veliki ribi)
- 1,5 kg čebule
- 1 strok česna
- 1 dl olja
- 100 g sladke mlete rdeče paprike
- 30 g zdrobljene pekoče paprike
- sol
- mleti poper
- poper v zrnu
- 1 lovorov list
- šopek svežega peteršilja
- 5 žlic paradižnikove mezge
- 1 pekoči feferon
- limonov sok
- 2 dl belega vina
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- za 4- do 5-litrski kotliček:
- 2 kg krapa (2 srednje veliki ribi)
- 1,5 kg čebule
- 1 strok česna
- 1 dl olja
- 100 g sladke mlete rdeče paprike
- 30 g zdrobljene pekoče paprike
- sol
- mleti poper
- poper v zrnu
- 1 lovorov list
- šopek svežega peteršilja
- 5 žlic paradižnikove mezge
- 1 pekoči feferon
- limonov sok
- 2 dl belega vina
Postopek
Ribo očistimo, operemo, filiramo in narežemo na kose. Posolimo jih, pokapamo z limonovim sokom in pustimo stati eno uro. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo.
V kotličku na segretem olju pražimo čebulo in česen. Ko čebula oveni, prilijemo malo vode in dušimo tako dolgo, da se čebula popolnoma razkuha. Nato jo zalijemo z vodo in dodamo sladko rdečo mleto papriko, sol, poper v zrnu in paradižnikovo mezgo. Še nekaj minut kuhamo, nato v omako položimo ribo (glave tudi) in kuhamo na zmernem ognju. Pazimo, da ogenj ni premočen, da se riba ne razkuha. Paprikaša ne mešamo s kuhalnico, temveč občasno le zavrtimo ali zamajamo kotliček. Dodamo mleti poper, drobljeno pekočo papriko, pekoč feferon in lovorov list. Na zmernem ognju kuhamo približno pol ure. Čebula mora biti popolnoma razkuhana, da se sploh ne opazi. Malo pred koncem kuhanja prilijemo še belo vino in dodamo sesekljan peteršilj.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ananasov kolač s sladkornim posipom
Fige s parmezanom in prelivom iz rdečega popra
Hitra okusna solata s figami in parmezanom