Kaj boste skuhali danes?
Krapov paprikaš
Krapov paprikaš
Sestavine
- 1,5 kg težak krap
- 100 g dimljene slanine
- 160 g čebule
- 400 g paradižnika
- 200 g rumene paprike
- 40 g paradižnikove mezge
- 2 stroka česna
- 0,5 dl olja
- 60 g ostre moke
- 20 g sladke mlete paprike
- 1 dl belega vina
- 8 dl ribje jušne osnove
- lovor
- majaron
- timijan
- rožmarin
- sol
- mleti poper
- trganci za prilogo
Tako rahli in okusni štruklji, da zasenčijo tudi glavno jed
Kvašeni štruklji s skuto so lahko odlična priloga tudi za martinovo – rahli in polnega okusa se lepo podajo k pečeni perutnini in dušenemu rdečemu zelju.
Sladica, ki očara z izgledom in okusom
Torta Eszterhazy je elegantna sladica za posebne priložnosti. Priprava je poseben izziv, a oh, rezultat je tako zelo vreden truda.
Ta viralni hit z družbenih omrežij bo vaš novi najljubši proteinski obrok
Če iščete hitro, okusno in hranljivo jed, ki bo všeč vsem doma, je tortilja z jajcem iz pečice pravi odgovor.
Sestavine
- 1,5 kg težak krap
- 100 g dimljene slanine
- 160 g čebule
- 400 g paradižnika
- 200 g rumene paprike
- 40 g paradižnikove mezge
- 2 stroka česna
- 0,5 dl olja
- 60 g ostre moke
- 20 g sladke mlete paprike
- 1 dl belega vina
- 8 dl ribje jušne osnove
- lovor
- majaron
- timijan
- rožmarin
- sol
- mleti poper
- trganci za prilogo
Postopek
Slanino narežemo na kocke. Čebulo in česen očistimo, olupimo in drobno sesekljamo. Paradižnik operemo, ga za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo, olupimo, mu odstranimo semena in ga narežemo na kocke. Papriko operemo, očistimo semena, jo narežemo na koščke in popečemo na malo olja. Krapa očistimo, oluskamo, če ima luske, in narežemo na kotlete, te pa na polovice. Če želimo, lahko ribi odstranimo kožo.
Ribo začinimo s soljo in poprom, pomokamo in opečemo na vročem olju. Vzamemo jo iz ponve in na isti maščobi nato prepražimo slanino, dodamo čebulo in pražimo, da oveni. Dodamo še česen, mleto sladko papriko in še malo popražimo. Dodamo paradižnikovo mezgo, pomokamo z ostankom moke, zalijemo z ribjo osnovo in kuhamo pol ure. Omako pretlačimo skozi gosto cedilo. Prilijemo belo vino in priložimo lovorov list, majaron, timijan in rožmarin. Začinimo s soljo, dodamo paradižnik in dobro prevremo, priložimo koščke paprike in v pripravljeno omako vstavimo opečeno ribo. Na blagem ognju kuhamo še 20 minut. Če je potrebno, paprikaš dodatno začinimo s soljo in poprom ter ponudimo z rezanci ali trganci.
Nasvet
Trgance pripravimo iz rezančnega testa, ki ga tanko razvaljamo, osušimo in natrgamo na poljubno velike koščke.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Losos s porom v škrniclju
Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno
Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.