
Kaj boste skuhali danes?
Jambalaya (riž po kreolsko)
Jambalaya (riž po kreolsko)

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 piščančjih stegen brez kosti in kože
- 200 g pikantne klobase (npr. chorizo)
- 2 čebuli
- 4 stroki česna
- 2 rdeči papriki
- 2 stebli zelene
- 1 žlička svežih timijanovih lističev
- 1 žlička suhega origana
- ½ žličke česnove soli
- 1 žlička mlete rdeče paprike
- 1 žlička kajenskega popra
- ½ žličke gorčice v prahu
- ščep popra
- 300 g dolgozrnatega riža
- 1 pločevinka (400 g) češnjevega paradižnika
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 12 surovih velikih kozic
- 12 klapavic
- 24 vongol
- majhen šopek peteršilja
- 4 mlade čebulice

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 piščančjih stegen brez kosti in kože
- 200 g pikantne klobase (npr. chorizo)
- 2 čebuli
- 4 stroki česna
- 2 rdeči papriki
- 2 stebli zelene
- 1 žlička svežih timijanovih lističev
- 1 žlička suhega origana
- ½ žličke česnove soli
- 1 žlička mlete rdeče paprike
- 1 žlička kajenskega popra
- ½ žličke gorčice v prahu
- ščep popra
- 300 g dolgozrnatega riža
- 1 pločevinka (400 g) češnjevega paradižnika
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 12 surovih velikih kozic
- 12 klapavic
- 24 vongol
- majhen šopek peteršilja
- 4 mlade čebulice
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V težki ognjevarni kozici na srednji temperature segrejemo olje. Piščančje meso narežemo na koščke, ga solimo, stresemo v kozico in pražimo 4 minute, da se rahlo rjavo obarva, medtem občasno pomešamo, da se ne prime. Dodamo na kolesca narezano klobaso in pražimo še 4 minute, da spusti maščobo in postane malce hrustljava. Meso in klobaso s penovko poberemo iz kozice, damo na krožnik in prihranimo.
Na maščobo od klobase v kozici stresemo tanko narezano čebulo, znižamo temperaturo in pražimo 8 minut, da se zmehča. Primešamo strt česen, na trakove narezano papriko, nasekljano zeleno, timijan in origano ter pražimo še 2 minuti.
Zdaj v kozico vrnemo meso, dodamo česnovo sol, mleto papriko, kajenski poper, gorčico v prahu in poper ter pražimo 2 minuti, da zadiši. Primešamo riž, nato pa še paradižnik iz pločevinke. Prilijemo jušno osnovo in dobro premešamo. Počakamo, da zavre, potem pa pokrijemo s tesno prilegajočo se pokrovko in postavimo v pečico za 20 minut.
Jed vzamemo iz pečice in riž razrahljamo z velikimi vilicami. Nežno primešamo kozice, nato na vrh položimo očiščene klapavice, ki smo jim odstranili bradice. Spet pokrijemo s pokrovko in vrnemo v pečico še za 10 minut, nato vzamemo iz pečice in vse skupaj dobro premešamo. Posujemo s sesekljanim peteršiljem in na kolobarčke narezano mlado čebulico ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krompirjev pire s karamelizirano šalotko
Slasten krompirjev pire kot priloga na nedeljskem kosilu.
Solata s pečeno peso in jajci
Vegetarijanska solata s kremastim prelivom in hrustljavimi lešniki je lahko tudi lahek samostojen obrok.