© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rezanci v smetanovi omaki s šparglji

Kremasta spomladanska pašta

Rezanci v smetanovi omaki s šparglji

Kremasta spomladanska pašta

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
In season. Gregg Wallace. Pick of the month p59-63Asparagus cream pasta

Sestavine

  • šopek zelenih špargljev
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 olupljena stroka česna
  • 50 g parmezana
  • 250 g rezancev
  • sol
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • šopek zelenih špargljev
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 2 olupljena stroka česna
  • 50 g parmezana
  • 250 g rezancev
  • sol

Postopek

1

Polovico parmezana drobno naribamo, polovico pa naribamo na ostružke. Šparglje očistimo, jim odstranimo olesenele dele in vršičke odrežemo od stebel. Oboje ločeno prihranimo. V manjši kozici zavremo smetano skupaj s celimi stroki česna. Nato kozico odstavimo z ognja in iz smetane odstranimo česen.

2

Stebla kuhamo 4 do 5 minut v vreli slani vodi, da se zmehčajo. Nato jih odcedimo, nekoliko narežemo in stresemo v smetano skupaj z naribanim parmezanom. Vse skupaj gladko zmeljemo s paličnim mešalnikom.

3

Testenine skuhamo po navodilih z embalaže. Zadnji dve minuti kuhanja v vodo stresemo še vršičke. Vse skupaj odcedimo, stresemo v skledo in prelijemo s segreto smetanovo omako. Premešamo, razdelimo na postrežna krožnika, posujemo s parmezanovimi ostružki in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.