
Kaj boste skuhali danes?
Nabodala iz sardel na žaru z zeleno omako
Nabodala iz sardel na žaru z zeleno omako

Sestavine
- lupina in sok 1 limone
- 4 žlice oljčnega olja
- 12 očiščenih sardel
- manjši šopek kopra
- manjši šopek peteršilja
- 1 žlica kaper
- 2 žlici kislih kumaric
- sol
- poper
- 8 lesenih nabodal

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- lupina in sok 1 limone
- 4 žlice oljčnega olja
- 12 očiščenih sardel
- manjši šopek kopra
- manjši šopek peteršilja
- 1 žlica kaper
- 2 žlici kislih kumaric
- sol
- poper
- 8 lesenih nabodal
Postopek
Lesena nabodalca namočimo v vodi. Sardele prelijemo s polovico limonovega soka in žlico oljčnega olja. Sok in olje vtremo v trebušno votlino in kožo. Dve do tri sardele položimo drugo ob drugi in jih nabodemo s po dvema lesenima nabodalcema (pri glavi in pri repu).
Za zeleno omako nasekljamo koper, peteršilj, kapre in kumarice in jih pomešamo s preostalim oljem, limonovim sokom in lupinico. Solimo, popramo in shranimo na hladnem.
Sardele solimo in po želji popramo, nato jih postavimo na vroč žar. Pečemo jih na vsaki strani 3 do 4 minute, pri obračanju si pomagamo z nabodali. Pečene sardele prenesemo na krožnik, jih premažemo z nekaj zelene omake, preostalo omako pa postrežemo ob strani.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Fižolovi mafini s korenčkom in orehi
Narastek iz stročjega fižola
Rabarbarin kolač z marcipanom in citrusi
Rabarbarin kolač, poln svežine, bo odlično pospremil popoldansko čajanko