© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nabodala iz sardel na žaru z zeleno omako

Nabodala iz sardel na žaru z zeleno omako

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
nabodala-iz-sardel-na-zaru-z-zeleno-omako

Sestavine

  • lupina in sok 1 limone
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 12 očiščenih sardel
  • manjši šopek kopra
  • manjši šopek peteršilja
  • 1 žlica kaper
  • 2 žlici kislih kumaric
  • sol
  • poper
  • 8 lesenih nabodal
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • lupina in sok 1 limone
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 12 očiščenih sardel
  • manjši šopek kopra
  • manjši šopek peteršilja
  • 1 žlica kaper
  • 2 žlici kislih kumaric
  • sol
  • poper
  • 8 lesenih nabodal

Postopek

1

Lesena nabodalca namočimo v vodi. Sardele prelijemo s polovico limonovega soka in žlico oljčnega olja. Sok in olje vtremo v trebušno votlino in kožo. Dve do tri sardele položimo drugo ob drugi in jih nabodemo s po dvema lesenima nabodalcema (pri glavi in pri repu).

2

Za zeleno omako nasekljamo koper, peteršilj, kapre in kumarice in jih pomešamo s preostalim oljem, limonovim sokom in lupinico. Solimo, popramo in shranimo na hladnem.

3

Sardele solimo in po želji popramo, nato jih postavimo na vroč žar. Pečemo jih na vsaki strani 3 do 4 minute, pri obračanju si pomagamo z nabodali. Pečene sardele prenesemo na krožnik, jih premažemo z nekaj zelene omake, preostalo omako pa postrežemo ob strani.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.