© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Nabodala iz sardel na žaru z zeleno omako

Nabodala iz sardel na žaru z zeleno omako

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
nabodala-iz-sardel-na-zaru-z-zeleno-omako

Sestavine

  • lupina in sok 1 limone
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 12 očiščenih sardel
  • manjši šopek kopra
  • manjši šopek peteršilja
  • 1 žlica kaper
  • 2 žlici kislih kumaric
  • sol
  • poper
  • 8 lesenih nabodal
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • lupina in sok 1 limone
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 12 očiščenih sardel
  • manjši šopek kopra
  • manjši šopek peteršilja
  • 1 žlica kaper
  • 2 žlici kislih kumaric
  • sol
  • poper
  • 8 lesenih nabodal

Postopek

1

Lesena nabodalca namočimo v vodi. Sardele prelijemo s polovico limonovega soka in žlico oljčnega olja. Sok in olje vtremo v trebušno votlino in kožo. Dve do tri sardele položimo drugo ob drugi in jih nabodemo s po dvema lesenima nabodalcema (pri glavi in pri repu).

2

Za zeleno omako nasekljamo koper, peteršilj, kapre in kumarice in jih pomešamo s preostalim oljem, limonovim sokom in lupinico. Solimo, popramo in shranimo na hladnem.

3

Sardele solimo in po želji popramo, nato jih postavimo na vroč žar. Pečemo jih na vsaki strani 3 do 4 minute, pri obračanju si pomagamo z nabodali. Pečene sardele prenesemo na krožnik, jih premažemo z nekaj zelene omake, preostalo omako pa postrežemo ob strani.

Priljubljeni recepti

Rabarbarin kolač z marcipanom in citrusi

Rabarbarin kolač, poln svežine, bo odlično pospremil popoldansko čajanko

1 h 10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.